Prea cald pentru aragaz? Mâncare de pregătit fără flacără

Distribuie pe:

Acele feluri de mâncare de pregătit fără flacără sunt cea mai bună alegere pentru zilele de vară, când este prea cald și ca să te gândești să dai drumul la aragaz. Ce să mai spunem de aprins cuptorul! Până la urmă, e vorba de un motiv excelent pentru a te relaxa și a mânca lucruri ușoare în acest anotimp.

E vară și e cald! Cine vrea să petreacă prea mult timp în bucătărie cu aragazul și cuptorul pornite? Cu siguranță, nu noi! De obicei nu prea ne lasă sufletul să petrecem prea mult timp în bucătărie vara, pentru că preferăm să ieșim și să stăm în oraș până târziu, când e răcoros afară!

Așa că toate formele de gătit cu căldură sunt suspendate pe perioada verii. Și cât durează canicula, poate ar fi o idee bună să apelezi la aceste mâncăruri simple, pe care le poți pregăti cu ușurință și fără căldură. Toate sunt feluri de mâncare de pregătit fără flacără.

Din moment ce aceste mese care nu au nevoie de căldură sunt legate de asamblare, de ungere sau de feliere, cel mai complicat lucru de făcut este să faci o plimbare până la magazin!

Doar pentru că sunt simple, nu înseamnă că aceste mâncăruri nu sunt sofisticate.

1. Bruschete

Bruschetele sunt un antreu clasic italian adoptate în nenumărate țări. Atât de multe încât acum este servit peste tot! Există multe ingrediente pe care le poți folosi, dar azi îți oferim trei idei: o bruschetă cu avocado și legume proaspete, o bruschetă cu roșii și anșoa, dar și una dulce, cu căpșuni și brânză dulce. Îți trebuie doar o baghetă peste care să adaugi ingredientele. Cele clasice contin brânză, roșii și usturoi.

2. Supă rece de legume

Aceasta este o supă rece făcută din legume crude, mărunțite la blender. Poți încerca o variantă clasică, făcută din roșii. Marinează castraveți, ardei, roșii, usturoi și ceapă verde într-un bol mare, cu un amestec de sare și piper, puțin oțet și vreo două linguri de ulei de măsline. Poți marina legumele doar jumătate de oră. Dar le poți ține și peste noapte. Apoi adaugă-le într-un blender și transformă-le într-o compoziție fină. Poți să încerci să adaugi și să scoți ingrediente după placul tău, cum ar fi avocado.

3. Gazpacho

Gazpachoul este o supă rece de legume, a cărei origine își are locul în sudul Spaniei. Astăzi am vrut să ne jucăm puțin cu rețeta de bază, și să adăugăm un ingredient și mai fresh, și anume pepene galben. Ingrediente necesare pentru gazpacho de roșii și pepene galben

- 100 grame roșii cherry

- 500 ml apă caldă

- 1/2 pepene galben, cubulețe

- 2 linguri parmezan ras

- 3 frunze busuioc

- sare

- 1 linguriță oțet

- 2 felii prosciutto

Cum să prepari gazpacho de roșii și pepene galben

1. Crestează roșiile cherry și adaugă-le într-un bol de dimensiune medie.

2. Toarnă apa caldă și lasă roșiile la opărit timp de 5 minute.

3. Dă la o parte coaja roșiilor și adăugă-le într-un blender împreună cu cuburile de pepene, parmezan, busuioc, sare, oțet și ulei. Pasează până se obține un amestec omogen.

4. Toarnă supa în 2 boluri (pahare) de servire împreună cu câte o felie de prosciutto.

(Sursa: /sodelicious.ro/articole/mancare-de-pregatit-fara-flacara/)

Lasă un comentariu