Întâlnire emoționantă după 50 de ani de la absolvirea Liceului Pedagogic Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Nimic nu este mai înălțător, mai emoționant și mai uman decât atunci când visul tău devine curată realitate!... Este un adevăr incontestabil, știut de către toată lumea, că trecerea timpului este inexorabilă, iar despre ireversibilitatea lui ne-am convins fiecare de nenumărate ori. Viața omului este presărată atât cu momente plăcute, cât și mai puțin plăcute, dar ființa umană este înzestrată de către Divinitate cu darul supraviețuirii, încât de foarte multe ori știe să treacă peste toate și să o ia de la capăt. Cu sute de ani în urmă, cunoscutul umanist român, cronicarul moldovean Miron Costin, afirma cu tărie și deplină responsabilitate civică și morală că “Nu ieste altă, și mai frumoasă, și mai de folos zăbavă în toată viața omului decât cetitul cărților”. Este o afirmație deosebit de valoroasă, dacă ne gândim la momentul respectiv, dar care rămâne mereu actuală, întrucât viața spirituală înnobilează omul din toate punctele de vedere. Și cum foarte multe opere de artă (indiferent în ce ramură a ei) își au geneza “la gura sobei”, în sincere și hazlii mărturisiri, noi toți suntem datori să avem grijă nu numai de aspectul pur biologic al ființei umane, ci și de cel spiritual, pentru că numai așa vom fi mai sensibili, mai buni, mai înțelegători și mai apropiați de semenii noștri.

În data de 25 mai 2023, în ziua marelui praznic al cinstirii eroilor neamului, absolventele de acum 50 de ani ale Liceului Pedagogic din Târgu-Mureș, clasa a XIII-a E, secția educatoare (Balea Bota Ana, Bardoși Mireștean Maria, Botorea Târnăvean Aurelia, Cotoc Bretfelean Maria, Greab Șugar Leonora, Pop Căluș Doina, Popovici Maria, Sămărghițan Răduț Zoița, Suciu Cozma Anicuța, Suciu Gârbea Floarea și Suciu Dărăban Maria) s-au întâlnit la Restaurantul “Central” din Reghin, spre a-și depăna frumoase și interesante, dar în același timp și emoționante aduceri aminte despre vremurile de mult trecute ale copilăriei și adolescenței, într-o atmosferă de sărbătoare și bună dispoziție. S-au făcut multe poze, s-au cântat melodii plăcute sufletului acestei generații, s-a glumit și s-au ținut momente de reculegere în memoria colegelor din promoția lor, care au trecut la cele veșnice.

Felicităm din suflet pe doamna Popovici Maria, organizatorul principal al acestei minunate întâlniri, precum și pe toate cele care au spus prezent la acest moment de suflet.

Profesor GHEORGHE DĂRĂBAN

Lasă un comentariu