Vom cumpăra produse ale fermierilor români de la... Poștă!

Distribuie pe:

Casa de Comerț Unirea (CCU), prin care sunt comercializate produse provenite de la fermierii români, intenționează să amenajeze magazine în spații aparținând companiei Poșta Română.

“Vrem să închiriem de la Poșta Română spații pentru deschiderea de magazine, prin intermediul cărora vor fi vândute produsele fermierilor români.

Inițiativa este motivată de faptul că, pe de o parte, Poșta Română deține spații excedentare în numeroase localități ale țării, iar, pe de altă parte, procesul de înființare a unor magazine de la zero necesită timp, investiții serioase și numeroase avize și autorizații.

Am avut deja o discuție, neoficială, cu un reprezentant al Poștei Române pe acest subiect și, în scurt timp, CCU va trimite o adresă oficială către conducerea operatorului poștal național.

În prezent, lucrăm la un concept de magazin Unirea pe care vrem să îl implementăm în fiecare județ. Dezvoltarea rețelei de magazine va fi precedată de un studiu de fezabilitate. Ne dorim ca aceste magazine să fie administrate de CCU sau în franciză”, a declarat, pentru profit.ro, Mariana Cotoi, directorul general al CCU.

În plus, CCU dorește să investească din fonduri proprii 10 milioane de euro în achizționarea unui abator și a unei fabrici de procesare a legumelor.

În acest sens, Mariana Cotoi a declarat: “Intenționăm să achiziționăm un abator pentru sacrificarea animalelor. Este multă cerere la export și de ce să dăm animalele în viu și să nu le sacrificăm?! Într-adevăr, există un interes foarte mare pentru animalele vii, dar și pentru carne, de aceea este păcat să dăm animalele în viu când putem să le dăm sacrificate, respectiv cu valoare adăugată mai mare. În plus, am putea valorifica și lâna, având în vedere că s-a semnat un contract de finanțare pentru construcția celei mai mari fabrici de lână din Europa, la Vitomirești, județul Olt.

De asemenea, intenționăm să cumpărăm și o făbricuță de procesare pentru legumele de calitatea a II-a și a III-a ale fermierilor români”. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu