Festivitatea de absolvire a promoției 2019 - 2023, Liceul Vocațional de Artă, Târgu Mureș

Distribuie pe:

Discursul directorului Liceului Vocațional de Artă din Târgu Mureș, prof. Diana Sabina Grozav, rostit cu ocazia festivității de la Palatul Culturii:

Stimați colegi și părinți, dar mai ales dragi absolvenți ai claselor a XII-a,

Niciun alt spațiu nu este mai adecvat pentru festivitatea de absolvire a Liceului Vocațional de Artă decât Palatul Culturii: pentru că arta rămâne fundamentul culturii, iar educația pentru artă ne înnobilează menirea de profesori.

Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș a mai format o promoție de absolvenți. Probabil, una dintre cele mai încercate istoric și moral. Cu toate acestea, ei și-au dovedit deja adevărata maturitate, printr-o atitudine demnă, flexibilă și orientată spre ținte clare.

În momente ca acestea, profesori și părinți deopotrivă, suntem mai uniți ca niciodată, pentru că ne leagă o stare de spirit nobilă, aceea de a fi mentori: primii mentori ai copilului sunt mama, tatăl, bunica, iar apoi sunt profesorii de la școală. Ceea ce dă sens acestei misiuni este satisfacția că am ajuns cu bine la un capăt al drumului împreună cu cei pe care i-am educat. La final de etapă se vede amprenta pe care am lăsat-o în conștiința acestor minunați tineri, cărora le-au devenit tot mai clare valorile și atitudinile salvatoare: iubirea, altruismul, onestitatea, generozitatea, bunătatea.

De acum se vor deschide numeroase căi pentru voi, dragi absolvenți. Fie pe calea artei, fie în domenii de nișă, dar avem încredere că școala noastră v-a ajutat să descoperiți în voi calitățile necesare reușitei.

Sper că anii petrecuți în liceul nostru au presărat în sufletul vostru amintiri frumoase și au plăsmuit vise în care să credeți. Vă doresc să aveți puterea de a schimba lumea în bine, să aveți un impact pozitiv în reconstrucția unui viitor mai primitor.

Noi, profesorii, suntem onorați că am fost părtașii devenirii voastre. În câțiva ani, cu talent, efort și multă dăruire, am convingerea că veți deveni oameni remarcabili, artiști de prestigiu care vor spune cu recunoștință și cu nostalgie tandră: “am fost elev la artă”.

Liceul Vocațional de Artă vă rămâne mereu alături!

Mult succes la bacalaureat și la toate examenele vieții!

Lasă un comentariu