Familia OLTEAN a sărbătorit 30 de ani de la înființarea MAVIPROD Reghin, respectiv 70 de ani IRUM

Distribuie pe:

Vineri, 8 septembrie, a avut loc aniversarea Grupului Mavi Reghin prin sărbătorirea a 30 de ani de activitate a companiei MAVIPROD, respectiv 70 de ani de la înființarea companiei IRUM.

Succesele Grupului se datorează proprietarilor Violeta Oltean - CEO MAVIPROD, Mircea Oltean - președinte și director general al Grupului MAVI, și Andrei Oltean - director de dezvoltare al Grupului MAVI.

La eveniment au fost prezenți reprezentanții autorităților centrale, locale și județene, precum și cei ai principalelor instituții și organizații din sectorul silvic și forestier din România.

Reprezentanții au transmis felicitări familiei Oltean, alcătuită din Mircea, Violeta și Andrei Oltean, proprietara Grupului MAVI din Reghin, precum celor două companii principale din cadrul Grupului, IRUM și MAVIPROD.

Partea a II-a a evenimentului s-a desfășurat în sala de festivități a companiei IRUM, la centrul de Cercetare-Dezvoltare IFOR al IRUM.

Prezentatorul evenimentului a fost Ciprian Lupeiu, amintind însemnătatea celor 70 de ani de existență a companiei IRUM și 30 de la înființarea MAVIPROD cu realizări de prestigiu în decursul deceniilor “alături de Perkins sărbătorim 20 de ani de colaborare excelentă”, a conchis Ciprian Lupeiu.

Salvarea IRUM de la faliment se datorează președintelui-director general al Grupului de firme MAVIPROD-IRUM, Mircea Oltean.

“IRUM - 70 de ani reprezintă categoric un drum foarte lung. După ce sistemul comunist a dispărut, o parte din economia românească a trecut în alte mâini. Sunt multe povești, unele reușite, altele mai puțin reușite. Unele sunt funcționale astăzi, altele sunt doar istorie, sunt vagoane de fier vechi în urmă, sunt blocuri, sunt alte lucruri.

Când am investit în IRUM, de la început ne-am gândit să facem ceva pe termen lung, ceva care să aibă impact în societate, să fie ceva de răsunet, să demonstrăm că și noi, românii, putem să facem lucruri serioase. Așa că, de la început am luat taurul de coarne, am identificat exact ce este aici și ceea ce putem face ca să ajungem unde suntem astăzi.

Sigur că foarte important pentru noi era menținerea unui brand românesc pe piață și am identificat din portofoliul de produse IRUM, care era mult mai mare la vremea respectivă, ce este viabil, ce poate fi funcțional și ceea ce putem dezvolta pe termen lung.

Într-adevăr, erau și anumite produse depășite fizic, moral, erau depășite de tehnologie; am decis să le scoatem efectiv din portofoliu, chiar dacă unele erau executate în proporție de 50-60%, am făcut curățenie. Am identificat zona de tractoare forestiere, unde am reprezentat o variantă foarte bună, raport calitate-preț.

Pe urmă am făcut o analiză de piață și mi-am dat seama că partea de tractoare agricole poate să fie ceva pe termen foarte lung, care nu are o limită, practic agricultura nu are limită, spre deosebire de sectorul forestier. Așa am decis în 2010 să intrăm pe piața de tractoare agricole și am reușit să pătrundem cu succes, pentru că după 8 ani am scos pe piață tractorul românesc TAGRO care se bucură de succes chiar și în afara granițelor țării noastre”, a spus președintele-director general al IRUM.

“Am investit în tehnologie, am început cu partea de turnătorie, pe urmă am reușit să reorganizăm partea de prelucrări mecanice. Nu în ultimul rând, am creat Centrul de Cercetare-Dezvoltare IFOR unde ne aflăm astăzi, care este de fapt singurul centru de cercetare-dezvoltare din Europa de Est. În cadrul centrului reușim să dezvoltăm produse care să satisfacă cât mai bine necesitățile celor cu care colaborăm în această zonă”, a conchis Mircea Oltean.

Referitor la business-ul de familie, MAVIPROD-IRUM este gândit pe termen lung, cea de-a doua generație reprezentată de fiul Andrei, este cooptat în afacere de 10 ani alături de părinții săi, a afirmat Mircea Oltean.

“În calitate de reprezentant al celei de-a doua generații a acestui business de familie vreau să vă mulțumesc în primul rând că v-ați alăturat astăzi în a sărbători alături de noi aceste importante borne. Totodată, acest lucru mă responsabilizează și îmi doresc ca și în viitor să ne vedem la cât mai multe evenimente de genul acesta. Din poziția mea de director de dezvoltare încerc să trasez obiective cât mai mărețe și să influențez ca tot timpul să își dorească cât mai mult și să ne depășim tot timpul barierele. Misiunea noastră este de a dezvolta produse românești, durabile, cu impact la nivel global, iar când zicem lucrul acesta, practic, ne dorim ca toată organizația să simtă acest spirit și să își dorească cu toții să facem acest lucru. Mă bucur că astăzi avem o echipă mare care s-a racordat la această misiune și împreună cu ei reușim să creăm produse românești care fac cinste României și în alte țări.

Cred în ideea de companie românească, de istorie a firmelor românești de un brand care să crească, să capete valoare la nivel global”, a afirmat Andrei Oltean.

“Faptul că IRUM este integrată, având de la turnătorie până la prelucrări mecanice, forjă, sudură, asamblări, toate categoriile importante, se oferă o anumită flexibilitate, pentru că dacă trebuie să-ți găsești colaboratori pe fiecare zonă, sigur că drumul este mult mai lung și nici raportul calitate-preț pe care noi îl oferim pe piață nu ar fi atât de bun”, a mai afirmat Mircea Oltean.

“În ultimii ani ne-am canalizat foarte tare forțele să dezvoltăm produse care să se muleze pe cerințele piețelor pe care noi activăm. În acest sens, am dezvoltat un nou utilaj în așa fel încât să facă față cu brio cerințelor de pe zona din vestul Europei, în țări ca Franța, Belgia, Spania, cât și în America. Primul feedback este unul foarte pozitiv, practic, noi am încercat să înglobăm toată experiența acumulată în cei 70 de ani în acest nou utilaj, în care noi ne punem foarte mari speranțe că va avea un succes real pe piețele externe. Tot ce vedeți aici este conceput de la zero, proiectare, pe urmă prototipuri, este rodul muncii colectivului din IFOR” a spus Andrei Oltean.

La eveniment au fost prezenți: Ciprian Dobre, prefectul județului Mureș, Peter Ferencz, președintele Consiliului Județean Mureș și a UDMR Mureș, Márk Endre Deszö, primarul municipiului Reghin, Vasile Pop, președintele Camerei de Comerț și Industrie Mureș, deputata Dumitrița Gliga din partea Camerei Deputaților din România.

De asemenea, a fost prezent Emil Săndulescu din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Toate oficialitățile prezente la evenimentul aniversar au felicitat familia Oltean pentru rezultatele obținute de MAVIPROD-IRUM în decursul celor 30 de ani de la înființare, respectiv 70 de ani IRUM.

În paralel cu aniversarea MAVIPROD-IRUM, pe platforma IRUM s-a sărbătorit și Ziua Forestierului. Au avut loc concursuri între echipele participante și concurenții individuali, iar câștigătorii au fost răsplătiți cu diplome.

FLOREA HUSAR

Lasă un comentariu