La sfat de înțelepciune cu... filosoful Constantin Dulcan

Distribuie pe:

Motto: “Deșteptăciunea nu e păcat și te fericește în toate împrejurările. Inteligența este un dar dumnezeiesc, un capital, pe care fieștecare l-aduce cu sine în lume”.

Ioan Slavici (1848-1925), scriitor, jurnalist, pedagog

* “A ști că Dumnezeu există nu e totul. Doar religia îți dă trăirea emoției transformatoare, acea deschidere a sufletului prin care trăiești cu adevărat relația cu Dumnezeu. Până la urmă, religiile vor ajunge la o concordie universală. NU este admisibil să spun că, dacă eu sunt ortodox, iar tu catolic, eu sunt agreat de Dumnezeu și tu nu. Am scris întâi «Inteligența materiei» pentru că am vrut să argumentez științific intuiția că în spatele tuturor lucrurilor se află o Rațiune Universală care ordonează și coordonează totul și că această rațiune e Dumnezeu”.

***

*”Eu nu cred în Iisus doar pentru că așa am fost educat de părinți. Sunt un intelectual trecut prin școli, care a căutat să-și explice lumea. Dar dintre toate marile spirite care au trăit pe Terra (Buda, Confucius, Pitagora etc), Iisus are cea mai perfectă acoperire științifică. Am luat la rând pe toate noțiunile predicate de El și toate pot fi explicate în termenii științelor actuale. Ce înseamnă IERTAREA de care ne vorbește Iisus Hristos? Din punct de vedere spiritual, înseamnă pace și armonie. Din punt de vedere științific, prin iertare, la nivel ADN , modelul negativ este pur și simplu șters și se instalează în corp o bună chimie și un echilibru energetic. E fantastic, e pur și simplu ca resetarea unui computer”.

***

* “Am fost printre primii care au îndrăznit să afirme că nu conștiința (glasul lui Dumnezeu în om) e produsul creierului, ci creierul este produsul conștiinței (Dumnezeu). Gândurile negative la nivel de chimie a sângelui determină în corp un viraj spre aciditate, care înseamnă îmbătrânire, boală și degenerescență. Faptele pozitive și senine duc corpul către un ph alcalin, care se traduce prin longevitate și vitalitate. Neuronii îmbătrânesc și mor, sunt ca un radio defect care nu mai recepționează undele. Memoria însă nu se pierde, e undeva în câmpul informațional de deasupra. Vă dați seama ce taină este în noi? “

Dumitru Constantin Dulcan (1938 -), autor de filosofie și metafizică, cunoscut în special prin lucrarea “Inteligența materiei”, care a fost distinsă, în 1992, cu premiul Academiei Române pentru filosofie “Vasile Conta”. În această carte publicată în 1981, autorul încerca să arate că “știința deținea deja” dovezile existenței lui Dumnezeu, manifestat în toate formele vii. De profesie medic militar, cu specializările neurologie și psihiatrie, și-a legat numele de Spitalul Militar Central din București, având gradul de general de brigadă începând din 1993. Este membru al Academiei Americane de Neurologie, Societatea Europeană de Neurologie, Organizația Internațională de Cercetare a Creierului, precum și președinte al Societății Române de Acupunctură. A publicat: “Mintea de dincolo”, care abordează experiența morții clinice, “Oglinda conștiinței”, “În căutarea sensului pierdut”, “Somnul rațiunii”, “Către noi înșine”, “Gândirea omului modern” și “Culmi și limite”.

P.S. Înțelepciunea lui Solomon cap. 9, vers. 1-4: “Dumnezeule al părinților și Doamne al milei, Cel care ai făcut toate cu cuvântul Tău, și cu înțelepciunea Ta ai rânduit pe om ca să stăpânească peste zidirile cele făcute de Tine, și să cârmuiască lumea cu cuviință și cu dreptate și cu suflet drept să facă judecată, dă-mi înțelepciunea care stă aproape de scaunul Tău și nu mă lepăda dintre slujitorii Tăi.

Cu dragoste creștină, preot ortodox român, ILIE BUCUR SĂRMĂȘANUL

Lasă un comentariu