Zilele Ursului la Grădina Zoologică din Târgu Mureș

Distribuie pe:

Suntem încântați să vă anunțăm că Grădina Zoologică din Târgu Mureș organizează Zilele Ursului între 1 și 4 februarie 2024. Evenimentul aduce în prim-plan tradițiile legate de urs.

Pe 2 februarie, la ora 11, de Ziua Ursului, va avea loc tradiționala prognoză meteo, în care urșii noștri vor face preziceri cu privire la vremea viitoare. Este un moment captivant și plin de tradiție, în care participanții pot observa comportamentul urșilor și pot interpreta semnificațiile acestuia în ceea ce privește prognoza meteorologică.

Cum se știe, în fiecare an, în 2 februarie ursul își părăsește bârlogul devenind astfel un bun indicator meteorologic. Conform tradiției, el își privește umbra în zăpadă. Dacă este frig sau ceață și nu-și vede umbra, își părăsește bârlogul și își vede de treburi prin pădure. Dacă timpul este frumos, cu soare și își vede umbra pe zăpadă, intră din nou în bârlog, pentru că iarna va mai dura 40 de zile.

Între 1și 4 februarie, invităm vizitatorii să se alăture jocului nostru special, care constă în completarea unui rebus cu tematică de urs. Acest joc aduce un element distractiv și educativ, încurajând participanții să exploreze informațiile despre urși amplasate pe cele nouă panouri informative din Grădina Zoologică.

Detalii despre joc:

Solicitați un rebus la casierie (dacă aveți nevoie de un pix, vă stăm la dispoziție).

Explorați cele nouă panouri informative pe teritoriul Grădinii Zoologice, care vă vor ajuta să completați rebusul.

Completați rebusul în întregime!

Introduceți prenumele și datele de contact în spațiile corespunzătoare.

Lăsați rebusul completat în cutia special amenajată la intrare.

Extragerea câștigătorului va avea loc pe 4 februarie, la ora 16:00. Vor fi luate în considerare doar soluțiile corecte și completate integral. Premiul va fi un pluș de urs brun adoptat de Grădina Zoologică din Târgu Mureș

Lasă un comentariu