Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei - Tinerii din protopopiatul Reghin, participanți în cadrul proiectului “Pelerini pe Via Transilvanica”

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Asociația Femeilor Creștin-Ortodoxe Reghin, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Român Reghin, a organizat, în data de 27 iunie 2024, prima drumeție din cadrul proiectului “Pelerini pe Via Transilvanica”, pe traseul Ideciu de Sus - Deleni - Adrian. Tinerii participanți, liceeni și studenți cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, au fost însoțiți de preoții reghineni Vasile Gherman, de la parohia “Sfântul Ioan Botezătorul”, și Alin Șut, de la parohia “Sfinții Împărați Constantin și Elena”, dar și de profesori de la Liceul Tehnologic “Lucian Blaga” din Reghin.

Această drumeție a fost realizată mai ales prin strădania doamnei prof. Emilia Moldovan, cu sprijinul voluntarilor Petru Alexandru Curta și al subsemnatului. Drumeția a debutat la biserica “Înălțarea Domnului” din Ideciul de Sus, localitate păstorită de preotul paroh Valeriu Roșca, unde ne-am unit gândurile într-un moment de rugăciune. Următorul popas a avut loc în localitatea Deleni, la biserica parohială. Aici, tinerii participanți au aflat de la părintele paroh Cosmin Graur câteva crâmpeie din istoria satului și au putut admira bustul patriarhului Miron Cristea, ai cărui părinți sunt originari de aici.

Finalul drumeției l-a constituit popasul la biserica ortodoxă din localitatea Adrian, unde tinerii au fost întâmpinați cu căldură de părintele paroh Alexandru Meșter, care le-a rostit un cuvânt duhovnicesc. Pentru că această întâlnire s-a dovedit a fi de bun augur, în lunile iulie și august vom organiza alte două drumeții pe acest traseu. Mulțumim tinerilor care au participat și, totodată, ne exprimăm recunoștința față de organizatorii și ostenitorii acestui proiect.

Prof. Dorin-Cristian Cozma

Lasă un comentariu