Finanțare de peste 11,5 milioane de euro pentru UMFST “G.E. Palade” din Târgu Mureș

Distribuie pe:

Rectorul UMFST “G.E. Palade Târgu Mureș”, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a semnat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, împreună cu ministrul Educației, dna Ligia Deca, două noi contracte de finanțare pentru universitatea din orașul nostru. Conform rectorului, este vorba despre construcția noii Biblioteci Centrale Universitare, valoarea contractului fiind de 9,3 milioane euro și de reabilitarea Centrului StudX (clădirea fostei Poște din Piața Mărașești), valoarea contractului fiind de 2,25 milioane euro.

Ambele contracte sunt finanțate prin Componenta C15 - Educație din cadrul PNRR.

“Tocmai am semnat, la Cluj-Napoca, primele contracte pentru modernizarea infrastructurii universitare pentru studenți. Cele 256 de milioane de lei sunt alocate pentru construcția ori renovarea căminelor, a cantinelor și a spațiilor de recreere dedicate studenților din cadrul următoarelor instituții de învățământ superior: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca, Universitatea «1 Decembrie 1918» din Alba Iulia, Universitatea din Oradea, Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureș, Academia Forțelor Terestre «Nicolae Bălcescu» din Sibiu, Universitatea «Babeș-Bolyai» din Cluj-Napoca”, a precizat ministrul Educației, într-o postare pe o rețea de socializare.

Potrivit acesteia, modernizarea universităților se face pentru a avea un spațiu academic echitabil.

“Creșterea participării la studiile universitare și combaterea abandonului în rândul studenților au reprezentat câteva dintre principalele priorități în mandatul meu de ministru. Aceste locuri nou-construite sau modernizate vor crește capacitatea căminelor și cantinelor studențești. Alături de spațiile de recreere construite, vom asigura condiții mai bune pentru un număr mai mare de studenți care provin din medii dezavantajate, aceștia fiind principalii beneficiari ai acestor investiții. Le doresc succes tuturor celor care au proiecte în derulare și vreau să vă reamintesc că mai avem un apel de proiecte deschis la Ministerul Educației tot pentru dezvoltarea infrastructurii universitare, până în 26 iulie, așadar vă încurajez să depuneți proiecte în continuare”, a mai scris Ligia Deca. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu