Lung metrajul românesc, filmat în Târgu Mureș, “The Secret of Pin-Up Island” și premiat la ediția a 49-a a Festivalului Boston Sci-Fi (SUA) la categoria “Best Production Design”, în regia lui Alecs Năstoiu, va avea o proiecție specială la Festivalul Internațional de Film și Televiziune SIMFEST de la Târgu Mureș, înainte de a fi lansat în cinematografele din România.
“În cadrul Festivalului Internațional de Film și Televiziune SIMFEST, va avea loc o proiecție specială a filmului «Secretul Insulei Pin-Up». Evenimentul se va desfășura miercuri, 2 octombrie 2024, la ora 20.00, la Centrul Cultural Mihai Eminescu din Târgu Mureș. Despre SIMFEST: SIMFEST este singurul festival de film și televiziune din România și unul dintre puținele din Europa. Organizat anual de Asociația Culturală SIMFEST, festivalul sprijină și promovează creatorii din media și artele vizuale, militând pentru profesionalism și libertatea de exprimare. Despre film: Proiecția specială a filmului «Secretul Insulei Pin-Up», produs în județul Mureș, va fi urmată de o sesiune Q&A cu echipa de realizatori”, au anunțat, joi, producătorii filmului, într-un comunicat de presă.
“The Secret of Pin-Up Island”, regizat de Alecs Năstoiu, cu actrița Rina Gri în rol principal, îmbină elemente de basm psihologic și science fiction, “oferind o experiență cinematografică unică și profundă”.
“Cu o distribuție impresionantă de 49 de actrițe, filmul relatează o poveste emoționantă, susținută de interpretări actoricești puternice și o realizare tehnică de excepție. Explorând cu curaj sănătatea mintală și puterea de vindecare a tehnologiei, filmul induce reflecție și introspecție, lăsând mesaje puternice pentru spectatori. Filmul este în limba engleză, cu subtitrare în română, și va fi lansat în curând în cinematografele din România”, au precizat producătorii peliculei, citați de Agerpres.
“Secretul Insulei Pin-Up” a fost filmat în ruinele fostei Uzine Foto din Târgu Mureș.
Mureșeanul Ovidiu Radian Vasu, producătorul și managerul de producție al filmului SF “Secretul Insulei Pin Up”, declara, în primăvara acestui an pentru Cuvântul liber că “Am văzut doar reacțiile publicului din America. Filmul încă nu a fost proiectat în altă parte. Am avut premierea în două săli, iar reacțiile publicului american au fost extraordinare. În Boston e un public cizelat, apropiat de simțirea britanică. Unul dintre membrii juriului a văzut filmul și la jurizare, apoi l-a văzut și în la Somerville Theatre, în premieră mondială, după care a venit 30 de stații de metrou să îl mai vadă o dată și a ținut neapărat să vorbească cu regizorul”, a declarat, ieri, la Târgu Mureș, Ovidiu Radian Vasu. Festivalul din Boston este locul unde s-a născut practic, “Războiul Stelelor”, un film de referință pentru iubitorii SF-ului, în 1977, la a doua sa ediție, festivalul prezentând o avanpremieră a filmului, necunoscut la acea vreme publicului larg. (A.R.)
Andrei Roman