Azi, 28 septembrie, cunoscutul jurnalist și scriitor Cristian Tudor Popescu ne așteaptă la o întâlnire de gală, de la ora 12.00, pentru o discuție pornind de la cel mai recent titlu pe care îl semnează la editura Polirom - Râsul dracului.
Ora 13.30 ne aduce pe tărâmul științei prin intermediul noii cărți semnate de Cătălin Vasilescu, bestseller la Bookfest 2024, “Dragul meu Wallace”. “Cititorii vor constata, între altele, că umorul și știința nu se exclud, iar povestea pasionantă a unei descoperiri poate deveni aproape detectivistică”, sunt cuvintele pe care scriitoarea Ioana Pârvulescu le-a ales pentru a prezenta acest volum. Alături de autor, la eveniment vor participa Alexandru N. Stermin și Radu Paraschivescu.
Editura Humanitas Fiction propune spre lansare, de la ora 14.00, unele dintre cele mai spectaculoase apariții ale acestui an: Brooklyn de Colm Tóibín, Ochii Monei de Thomas Schlesser, Flăcările de Sophie Haydock și Nebunul păsărilor de Care Santos. Despre aceste romane ne vor vorbi Cristina Nicolae, Cristian Preda, Alexandru N. Stermin și Denisa Comănescu.
La ora 14.45, editura Humanitas revine pe scena evenimentelor, cu lansarea volumului “Aici locuiește frica”, de Dan-Liviu Boeriu, prezentat de scriitorul Radu Paraschivescu. Acesta va fi prezent alături de autor și de Alexandru N. Stermin pentru o discuție centrată pe cartea de față.
Dennis Deletant, prima dată la Bookfest Târgu Mureș
De la ora 16.45, cititorii pasionați de istorie vor avea prilejul să-l întâlnească pe Dennis Deletant, unul dintre cei mai reputați cercetători ai istoriei României. De data aceasta, volumul cu care ne întâmpină este unul de sinteză a anilor interbelici, România, 1916-1941: O istorie politică, apărut la editura Humanitas. Alături de autor vor fi prezenți profesorul și politologul Cristian Preda, cercetătorii științifici Cornel Sigmirean și Anca Șincan, iar întâlnirea va fi moderată de Gabriela Maaz.
Începând cu ora 17.30, rămânem în sfera istoriei, dar ficționalizate de data aceasta. Editura Polirom a pregătit publicului o întâlnire deosebită cu scriitorul Radu Aldulescu și noul său roman apărut în colecția Fiction Ltd. - Vertijuri, goluri de memorie. Acolo este țara mea. Un roman de istorie recentă “puternic, inconfundabil, încă un act din ampla epopee despre suferința și răul contemporane”, după cum îl descrie Bogdan Crețu.
De la ora 18.00, ne întoarcem atenția către colecția de istorie a editurii Humanitas. De data aceasta, volumul propus este “Religia clandestină în documentele poliției secrete: O istorie în imagini”, coordonat de Anca Șincan și James Kapaló, o mărturie a rezistenței politice și religioase din perioada comunismului românesc. Despre acesta vor discuta cercetătorii științifici Anca Șincan, Ionuț Biliuță și Cornel Sigmirean, în prezența Gabrielei Maaz, care va modera întâlnirea.
Accesul publicului la toate evenimentele este gratuit, iar intervalul de vizitare este 10.00 - 20.00.