Meseria de DJ este una destul de căutată, dar nu toți cei care își permit să își cumpere un echipament sau cărora le place să fie la zi cu noutățile din lumea muzicală pot fi și DJ. Dragoș Martin este unul dintre DJ-ii cu experiență din județul Mureș și face parte din echipa Cristiano Soundline. Este elev în clasa a XII-a la Colegiul Economic Transilvania și, anul acesta, s-a implicat și în organizarea balului bobocilor, un proces complex care implică multe decizii importante, una dintre cele mai esențiale fiind alegerea muzicii. Muzica este sufletul petrecerii și are puterea de a transforma orice eveniment într-o amintire de neuitat.
„De 5 ani sunt DJ, iar anul acesta m-am implicat și în organizarea balului bobocilor la Colegiul Economic Transilvania. De mic copil mi-a plăcut muzica, mi-am dorit să fac ceea ce fac astăzi, să particip la evenimente private, majorate, nunți, dar și în zona de club, acolo unde sunt chemat. Un DJ este motorul unui eveniment, toate grijile, supărările personale se lasă acasă”.
Școală și muzică
Are o soră mai mare, profesoară de limba engleză la București, și se consideră un tânăr împlinit. Pe lângă școală, Dragoș a fost preocupat de tot ce înseamnă organizarea unui eveniment și ce trucuri să aplice pentru a da petrecerii un aer de originalitate, pe lângă celelalte aspecte generale. Știe cum să-și împartă timpul între orele de învățat și pasiune, mai ales că se apropie bacalaureatul și trebuie să se pregătească la trei materii: limba română, matematică și logică. Nu este hotărât încă ce facultate vrea să urmeze, dar știe sigur că vrea să plece la București, pentru că este un oraș care oferă multe posibilități unui tânăr, pentru studii, angajare, pentru crearea unui viitor mai bun.
Balul bobocilor
Balul bobocilor de la Colegiul Economic „Transilvania” va avea loc miercuri, 30 octombrie 2024, de la ora 16:30, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș, iar prețul unui bilet este 30 de lei.
„Tema din acest an este Unitatea de elită Eco, prin care vrem să transmitem un mesaj: tinerii să fie mai educați, mai serioși. Am pornit de la ideea unei mici armate unde totul este clar, bine pus la punct, unde există ascultare și respect, și am creat un spectacol bine structurat, evitând să aducem în prim plan armata, pentru că nu avem voie. Liviu Pancu, actor și regizor la Teatrul Național, este cel care a coordonat acest spectacol fascinant, care va avea loc miercuri, 30 octombrie, de la 16:30, la Casa de Cultură Mihai Eminescu„, a precizat Dragoș.
After-party-ul celor de la Economic va fi organizat împreună cu cei de la Arte și va avea loc în 1 noiembrie, de la ora 20:00, la Hotel Imperial Inn din Târgu Mureș. Pe scenă vor urca artiștii: Bogdan DLP, Iuliu Neamțu, MGL și Marcel Andrei, ispita de la Insula iubirii 2024, care s-a remarcat prin replica „Hola mami, que guapa”. Biletele se vând cu 90 de lei online pe live.tickets.ro și 100 de lei la intrare.
De-a lungul istoriei, generațiile vârstnice și cele tinere au avut tendința de a se contrazice între ele cu privire la gusturi. Dragoș recunoaște că tinerii din zilele noastre au tendințe spre muzica cu un limbaj vulgar, să fumeze și să consume alcool de la vârste tot mai fragede. Probabil, dorința de a ține pasul cu lumea muzicii, de a cunoaște cele mai recente grupuri și melodii, îi ajută să fie acceptați de ceilalți tineri, să fie validați. Una peste alta, muzica furnizează o legătură comună printre tineri și inepuizabile subiecte de conversație. Indiferent de generație, întotdeauna tinerii au fost atrași, nu numai din simplă curiozitate, de limbajul mai colorat, pe care l-au considerat, pe bună dreptate, mai plastic, mai expresiv.
Dragoș a avut răbdare să crească, să afle lumea de el și să prindă interes. Are o mică afacere, o cabină foto – video vegavideo360, opțiunea cea mai des cerută de către clienți, ușor de identificat în spațiul unui eveniment. Îi place ceea ce face, iar o muncă făcută din pasiune aduce mai multe rezultate cu mai puține eforturi. Un aspect esențial este corectitudinea, indiferent de situație, restul însemnând profesionalism și voință.
Amalia Vasilescu



