În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mureș a dispus unele măsuri specifice precum și intensificarea controalelor oficiale sanitare veterinare în vederea verificării condițiilor de igienă în care sunt produse, transportate și comercializate produsele alimentare de origine animală (carne de miel, ouă, lapte și produse lactate, peste etc.) și nonanimală.

La aceste acțiuni participă medici veterinari din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale. Controalele oficiale urmăresc respectarea cerințelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în toate piețele agro-alimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, transport și comercializare a produselor alimentare de origine animală și nonanimală.

Totodată, la nivelul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș și a Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale în perioada 19 martie – 19 aprilie 2025, va fi asigurată permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, va fi afișat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, recomandă cetățenilor să se aprovizioneze cu produse alimentare numai din spații sau unități înregistrate/ autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. Aceasta înseamnă că atât carnea cât și celelalte produse de origine animală sau non animală au fost supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și nu constituie un pericol pentru sănătatea publică.

(comunicat de presă DSVSA Mureș)