“STRATEGIA” BATE PANDEMIA

Distribuie pe:

Europa se află, la propriu, în “moarte clinică” din cauza diverselor “valuri” și “cocoașe” care se fâțâie încoace și încolo, secerând vieți cu nemiluita, iar celor (încă) în viață li se repetă, ca la proști, să se spele pe mâini, temeinic și neabătut, nu care cumva să-i prindă vaccinarea cu deștele murdare. Vaccinarea fiind un fel de… pielea ursului din pădure.

Încât, de unde credeam că lupta (tot mai inegală) cu virusul este cea mai complicată și mai arzătoare chestiune la ordinea zilei și pe agenda dregătorilor din UE, aflăm (și mai să ne cadă masca-n ciorbă) că prin cotloanele bătrânului continent zace, nerezolvată, o problemă și mai gravă decât pandemia: situația de-a dreptul... îngrozitor de revoltătoare a comunităților LGBT: lesbiene, homosexuali, intersexuali și “queer” (în traducere liberă “ciudați”, ca să nu menționăm și alte sinonime, oarecum porcoase).

Pe scurt, zilele trecute, la UE a fost zarvă mare, un adevărat moment istoric! De ce s-au veselit acești oameni? Le-au sosit tonele de vaccinuri în bătătură? Au aflat că s-au descoperitără un tratament și mai miraculos decât spălatul pe mâini și păstrarea distanței fizico-sociale? S-au inoculat, de bună voie, și acuma pocnesc de sănătate?

Nimic din toate astea: “momentul istoric” a constat în adoptarea, de către Comisia Europeană, a primei Strategii care abordează “inegalitățile și dificultățile care afectează persoanele LGBT”, inclusiv măsuri juridice și de finanțare pentru următorii cinci ani. Întrucât, potrivit “strategilor”, aceste persoane se simt “discriminate”, iar criza de COVID-19 “n-a făcut decât să agraveze această situație”. Strategia își propune să includă pe lista faptelor penale din UE a “infracțiunilor motivate de ură, inclusiv a discursului motivat de ură cu caracter homofob”, precum și să promoveze legislația privind, printre altele, recunoașterea reciprocă a parteneriatelor între persoanele de același gen și a filiației în situații transfrontaliere. (Cu alte cuvinte, dacă ești recunoscut/ă ca mamă-bărbat în țara X, apoi mamă-bărbat să te recunoască și țările Y și Z din UE, să nu ratezi ora de alăptat.) Strategia își propune, de asemenea, “să se asigure că preocupările LGBT sunt bine reflectate în procesul de elaborare a politicilor UE, astfel încât persoanele respective să fie în siguranță în toată diversitatea lor și să beneficieze de șanse egale pentru a reuși în viață și a participa pe deplin la societate”. (Scuzați, dar cine le oprește pe aceste persoane să reușească în viață și “să participe în societate”? Că nu reiese din Strategie.) Țările care

n-au încă o legislație în materie (care va să zică nu respectă statul de drept, condiție sine qua non a acordării de fonduri europene) sunt sfătuite, în baza “bunelor practici”, să-și adopte degrabă astfel de norme, Comisia Europeană monitorizându-le, din când în când, și urmând să prezinte o “evaluare”, în 2023. Pe termen apropiat și mediu, Comisia va propune ca infracțiunile bazate “pe ura anti-LGBT” să fie incluse pe lista “euroinfracțiunilor”, la fel ca terorismul și traficul de persoane. Numai că propunerea are nevoie de votul în unanimitate din partea statelor membre, ceea ce va fi cam greu, dacă nu chiar imposibil.

Mai iute de picior, Ungaria vecină a venit, ca să zicem așa, în întâmpinarea măreței Strategii, croindu-și propria cale de urmat, spre disperarea căpeteniilor UE, cărora “indisciplinatul” Viktor Orbán le încurcă (și de această dată) planurile: un proiect de modificare a constituției, trimis parlamentului de la Budapesta de către ministrul Justiției, Varga Judit, propune introducerea formulării “mama este femeie, tatăl este bărbat”, precum și definirea sexului la naștere: “Ungaria apără dreptul copiilor de a se identifica în funcție de sex. Acesta asigură educația în conformitate cu valorile bazate pe identitatea constituțională a Ungariei și cultura creștină”, se arată în proiectul de lege (sursa - AFP), cu sublinierea că este necesară protejarea copiilor de “tendințele ideologice moderne noi din lumea occidentală… care reprezintă o amenințare la adresa dreptului copiilor la o dezvoltare sănătoasă”. De altfel, legislația ungară definește deja instituția căsătoriei “legătura între un bărbat și o femeie” și “bază a supraviețuirii familiale și naționale”, iar din luna mai, guvernul de la Budapesta a interzis modificările de gen în documentele personale, spre adânca mâhnire a “strategilor”: “Este foarte trist pentru mine să văd acest tip de legislație”, a suspinat dna Helena Dalli, comisăreasa europeană pentru egalitate, fiind, totuși, de acord că “legislația privind familia este o competență națională a statelor membre UE”. De neînduplecat, dl Viktor Orbán a lăsat-o pe biata femeie să se smiorcăie, dânsul rămânând fidel principiului: “Noi nu suntem dispuși să facem ce dictează Bruxelles-ul, dacă acel ceva nu e bun pentru maghiari”.

Si pe la noi, prin România, taurul a fost luat, energic, de coarne: Koumbou Boly Barry (Burkina Fasso), Irene Zubaida Khan (Bangladesh), Tlaleng Mofokeng (originară a tribului Zulu din Africa de Sud, promotoare a prezervativului pentru femei), Victor Madrigal-Borloz (Costa Rica), Dubravka Simonovic (Croația) s-au adresat premierului Ludovic Orbán, manifestându-și “îngrijorarea” față de eliminarea educației sexuale și a educației de gen în România și solicită României să dea explicații la Geneva, “despre asigurarea educației pe tema egalității și identității de gen în școli și universități, dar și pe tema accesului elevilor la educație sexuală comprehensivă pentru copii, adolescenți și tineri”. Urmează ca “îngrijorările” lor să fie transmise și… Curții Constituționale a României.

Cum, adică, n-a auzit nimeni de sus-numiții? Ei sunt ditamai “raportori speciali” ONU în materie de violență și discriminare bazate pe orientarea sexuală și identitate de gen, “experți independenți”, “observatori” și băgători de seamă ai vieții sexuale de pe cuprinsul planetei. Ce-i drept, “interpelarea” cu “îngrijorări” a fost transmisă online și fără antet, alde Koumbou, Borloz et comp, deținând, în realitate, funcții onorifice, nefăcând parte din personalul ONU și nefiind plătiți de ONU pentru munca/”îngrijorările” lor.

În fine, să nu comentăm, căci nu știm cum stă treaba cu educația sexuală și educația de gen prin Burkina Fasso, Bangladesh și tribul Zulu, dar se vede că stă destul de bine, de vreme ce dna Kombou și colegii săi onorifici și-au făcut timp “să se îngrijoreze” și tragă de mânecă Guvernul și Curtea Constituțională a României. Până unde se întind, totuși, limitele tupeului?

Mai bine să revenim în Europa, la “momentul istoric” al adoptării Strategiei pro LGBT, moment ce tocmai s-a consumat, în plină pandemie. Odată Strategia adoptată și bătută în cuie, vicepreședinta pentru valori și transparență a CE, doamna Jourová, a declarat cu mândrie: “Fiecare dintre noi ar trebui să se simtă liber să fie ceea ce este, fără teamă de persecuție. Aceasta este Europa și acestea sunt valorile pe care le reprezentăm...”

 Zicem așa: dacă aceasta este Europa și dacă acestea sunt valorile pe care le reprezintă, atunci, spălați-vă cu ele, nu doar pe mâini, ci și pe cap, ca să dați și exemplu personal, și nici să nu faceți discriminare între membrul cu care scrieți și organul cu care gândiți.

P.S. În octombrie 2018 a avut loc referendumul național pentru revizuirea Constituției, în încercarea (eșuată - “prietenii știu de ce”) de a redefini familia drept “căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”, spre deosebire de textul actual care vorbește despre “soți”. Ne amintim, ca prin ceață, că la vremea respectivă, a fost emanată următoarea zicere: “Cei care au promovat referendumul nu au fost toleranți. Dar românii au dat o lecție imensă acestor infatuați care au promovat ura și, așa cum se spune popular, i-au tratat cu flit. Românii au fost mult deasupra acelei părți a clasei politice care a promovat agresiv și cu un mesaj intolerant acel referendum”.

Acuma, cu pandemia asta și, ba cu vaccinul, ba cu lockdown-ul, ba cu alegerile, nu ne mai aducem aminte cine a dat acest verdict și ce “români” le-au dat cu flit “infatuaților” care “au promovat ura” (că au fost peste 3 milioane de “infatuați”), dar las' că poate ne luminează dna Tlaleng Mokofeng. Oricum, “în lumina” Strategiei UE, ar cam rezulta că “infatuații” sunt un fel de…“euroinfractori”?!

 

 

Lasă un comentariu