„Locomotiva" lui Putin!

Distribuie pe:

Am trăit s-o auzim şi pe asta! Într-un discurs, ţinut în faţa fermierilor din Krasnodar (sursa: Agerpres), Vladimir Putin, aflat în campanie pentru alegerile prezidenţiale, se lăuda că „a făcut din agricultură o «locomotivă» pentru economia rusească, în urma creşterii semnificative a producţiei agricole, favorizată de sancţiunile impuse de statele occidentale".

„Sectorul agricol - declara Putin - s-a transformat, în mod radical, în ultimii doi ani, devenind o «locomotivă» a economiei ruseşti. Producţia de grâu a ajuns la 135,4 milioane de tone, în anul 2017, depăşind recordul stabilit în 1978. Este un rezultat uluitor. Este exact dublu, comparativ cu anul 2000 - spunea Putin. Creşterea constantă a producţiei de grâu, în ultimii ani, a permis Rusiei să devanseze SUA în topul celor mai mari exportatori mondiali de grâu, o victorie simbolică în contextul tensiunilor dintre Moscova şi Washington."

Se ştie că, vizată, începând cu anul 2014, de sancţiunile economice impuse de Europa şi de SUA, pentru anexarea Crimeei şi pentru sprijinul acordat separatiştilor din estul Ucrainei, Rusia a ripostat printr-un embargou pentru produsele occidentale, iar în prezent îşi acoperă, în întregime, necesităţile alimentare.

„Europenii şi americanii, cu sancţiunile lor, ne-au dat ocazia să îi ajutăm pe producătorii noştri agricoli" - a mai adăugat Putin.

Conform celui mai recent sondaj, Vladimir Putin controlează 69% din intenţiile de vot, la alegerile prezidenţiale de duminică.

În privinţa acelei „locomotive", dacă-i aşa, românii regretă că n-au, şi ei, o astfel de „locomotivă" salvatoare!

Lasă un comentariu