GUVERNUL VA MODIFICA NORMELE METODOLOGICE PRIVIND TRANSPORTUL INTERURBAN ACORDAT GRATUIT PERSOANELOR CU HANDICAP

Distribuie pe:

Guvernul s-a reunit ieri în ședință, urmând să discute, printre altele, modificarea normelor metodologice privind modalitatea de acordare a transportului interurban gratuit pentru persoanele cu handicap.

Potrivit notei de fundamentare a actului normativ, se are în vedere modificarea articolului 11, alineat 1 din Anexa la HG 1017/2018 în sensul reglementării posibilității eliberării biletului de călătorie gratuită de către DGASPC și în baza cererii organizațiilor neguvernamentale având ca scop protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care vor putea ridica biletele de călătorie gratuită, cu împuternicire, pentru reprezentare, în numele și pentru membrii acestora, în baza unui protocol de colaborare încheiat cu DGASPC.

Alte două proiecte de hotărâre aflate pe agenda ședinței Executivului vizează aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli aferente activității de privatizare pe 2019 ale ministerelor Transporturilor și Economiei.

Totodată, Guvernul urmează să adopte bugetul de venituri și cheltuieli pentru acest an al Regiei Autonome “Monetăria statului”, aflată în subordinea Băncii Naționale a României.

Lasă un comentariu