CFR CLUJ CONTINUĂ ÎN TURUL 3 PRELIMINAR DIN EUROPA LEAGUE

Distribuie pe:

CFR Cluj a fost eliminată de Dinamo Zagreb în preliminariile Ligii Campionilor și va continua aventura în preliminariile din Europa League, în turul trei. În această fază a competiției, CFR Cluj va fi cap de serie și va avea parte de adversari accesibili. Va intra pe ruta campioanelor și cel mai probabil va avea parte de o formație care a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor. Iată lista completă a posibililor adversari: FK Astana (Kazahstan), Dundalk (Irlanda), Slovan Bratislava (Slovacia), Dinamo Tbilisi (Georgia), CS Fola Esch (Luxemburg), Djurgardens (Suedia), Linfield (Irlanda de Nord), Buducnost (Muntenegru), Flora Tallin (Estonia), Riga (Letonia), Connah (Țara Galilor), Europa (Gibraltar), Ararat (Armenia), KuPS (Finlanda), KR Reykjavik (Islanda), Sileks Kratovo (Macedonia), Floriana (Malta).

Tragerea la sorți pentru turul 3 preliminar este programat pe 1 septembrie. Meciurile vor avea loc pe 24 septembrie, iar play-off-ul pe 1 octombrie.

 

LIBER LA HANDBAL!

Luni, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al FRH, s-a votat reînceperea competițiilor. Acesta este prevăzut să aibă loc în 3 septembrie, cu sferturile de finală ale Cupei României restante din sezonul trecut. Așadar, handbalul se va relua în perioada 3-6 septembrie, la București, cu partidele din Cupa României la handbal feminin. Apoi, următoarea competiție, în ordine cronologică, va fi turneul de promovare la feminin, programat în perioada 7-11 septembrie, la Sfântu Gheorghe. Momentan, cinci formații și-au anunțat intenția de a lua startul, CSM Galați, Dacia Mioveni, CS Activ Prahova Ploiești, ACS Crișul Chișineu-Criș și HCF Piatra Neamț, iar în cazul în care o echipă se va retrage, turneul nu va mai avea loc. Primele meciuri de la masculin sunt programate în perioada 11-13 septembrie, tot la Sfântu Gheorghe. Atunci este programat turneul de promovare în Liga Zimbrilor, unde vor participa CSU Suceava, CSM Botoșani, Unirea Sânnicolau Mare și CSM Alexandria, iar primele două formații merg mai departe. Turneul va avea loc după sistemul fiecare cu fiecare. Weekend-ul 12-13 septembrie programează Final Four-ul Cupei României la handbal masculin, care se va disputa tot la Sfântu Gheorghe. În fine, în perioada 15-17 septembrie se vor desfășura primele trei etape din noul sezon, sub formă de turneu, la Sfântu Gheorghe. O decizie în privința startului sezonului 2020-2021 la feminin și a continuării Ligii Zimbrilor se va lua la începutul lunii septembrie.

 

GOLOFCA, “ARUNCAT" DE CFR CLUJ DUPĂ CE A RATAT PENALTY-UL CU DINAMO ZAGREB

Pentru Cătălin Golofca (30 de ani), meciul cu Dinamo Zagreb din turul doi preliminar UEFA Champions League s-ar putea dovedi a fi ultimul la CFR Cluj. Ardelenii sunt gata să îl cedez la o altă echipă din Liga 1. Calificarea lui CFR Cluj în turul 3 preliminar Champions League a fost în gheata lui Golofca, al cincilea executant de pe listă, dar acesta a ratat. Într-un final, Boli a tras peste poartă și a adus bucuria în tabăra croaților. După meci, Dan Petrescu a dezvăluit că fostul jucător de la Botoșani și FCSB a ajuns să fie al cincilea executant pentru că ceilalți care au fost propuși au refuzat. Cătălin Golofca ar urma să fie împrumutat de la 1 septembrie la FC Voluntari, notează gsp.ro. Tot la gruparea ilfoveană este împrumutat un alt jucător de la CFR până la finalul sezonului, Sebastian Mailat. Cumpărat în urmă cu un an de la FC Botoșani, pentru 500.000 de euro, Golofca a jucat doar 15 meciuri în tricoul campioanei, marcând două goluri. El mai are contract cu CFR Cluj până în 2022.

 

NBA, ÎN PERICOL!

Presa din SUA anunță că Milwaukee Bucks nu a mai participat la meciul 5 cu Orlando Magic, miercuri, în urma incidentului dintre Jacob Blake și poliția din Kenosha, Wisconsin. Violențele din SUA se resimt și în NBA. Conform NBA.com, Milwaukee Bucks a boicotat partida cu Orlando Magic, după ce baschetbaliștii au luat o poziție de formă, în urma ultimelor violențe din SUA. Orlando Magic s-a retras și ea de pe teren, după ce baschetbaliștii lui Milwaukee Bucks nu au mai ieșit de la vestiare. De asemenea, alte echipe au de gând să boicoteze meciurile. Până în acest moment, au apărut informații că Raptors și Celtics ar urma să procedeze la fel.

 

CELTIC, LUDOGORETS ȘI LEGIA, ELIMINATE DIN CHAMPIONS LEAGUE!

Turul 2 preliminar din Liga Campionilor s-a încheiat miercuri seară, CFR Cluj fiind eliminată de Dinamo Zagreb, scor 2-2 (5-6, după loviturile de departajare). Cu o zi înainte, PAOK Salonic și Steaua Roșie Belgrad au obținut calificarea în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, după ce au trecut de Beșiktaș (3-1), respectiv Tirana (1-0). Miercuri seară, alte 11 formații s-au calificat în următoarea rundă din preliminarii. Ludogorets, echipa românilor Claudiu Keșeru, Cosmin Moți și Dragoș Grigore, a fost eliminată de Midtjylland, după un meci jucat în Bulgaria, scor 0-1. Surpriza serii a fost oferită de maghiarii de la Ferencvaros, care au eliminat-o pe Celtic, în Scoția, scor 2-1. De asemenea, Legia Varșovia a părăsit și ea competiția, după eșecul cu Omonia Nicosia, din prelungiri. Rezultatele zilei de miercuri din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor: AZ Alkmaar - Viktoria Plzen 1-1 (3-1, după prelungiri), Celje - Molde 1-2, Qarabag - Sheriff Tiraspol 2-1, Suduva - Maccabi Tel Aviv 0-3, Lokomotiv Zagreb - Rapid Viena 0-1, Ludogorets - Midtjylland 0-1, CFR  Cluj - Dinamo Zagreb 2-2 (5-6, după loviturile de departajare), Dinamo Brest - Sarajevo 2-1, Legia Varșovia - Omonia 0-0 (0-2, după prelungiri), Young Boys Berna - Klavskik 3-1, Celtic - Ferencvaros 1-2. Tragerea la sorți pentru turul 3 preliminar al Ligii Campionilor este programată pentru 31 august. Meciurile din această fază se dispută în intervalul 15-16 septembrie.

 

JACOB BLAKE, ÎMPUȘCAT ÎN SPATE DE POLIȚIE

Conform News.ro, violențele au izbucnit în Kenosha, Wisconsin, după ce sute de manifestanți au defilat, a treia noapte la rând, în urma difuzării unei înregistrări în care Jacob Blake a fost rănit grav duminică de către un polițist alb din Kenosha. În imagini, tânărul care are șapte copii este urmărit de doi polițiști care-și scot armele în timp ce acesta ocolește mașina. Un agent îl prinde de maieul alb în momentul în care deschide portiera și încearcă să urce pe scaunul șoferului. Polițistul trage - în înregistrare se aud șapte focuri de armă - și-l împușcă pe Jacon Blake cu mai multe gloanțe în spate. Poliția din Kenosha a precizat că a fost alertată cu privire la informații despre focuri de armă și mai multe victime, adăugând că o anchetă “activă este în curs".

 

CS UNIREA UNGHENI 2018 ȘI CSM AVÂNTUL REGHIN ȘI-AU AFLAT ADVERSARELE DIN CUPA ROMÂNIEI LA FOTBAL

Departamentul Competiții a realizat împerecherea echipelor pe baza criteriului geografic în turul 1 al fazei naționale a Cupei României la fotbal, ediția 2020-2021. Cele 30 de dueluri din această fază a competiției sunt programate miercuri, 9 septembrie, de la ora 16.30. Echipele mureșene se vor duela astfel: CS Unirea Ungheni 2018 - ACS Sticla Arieșul Turda și AFC Odorheiu Secuiesc - CSM Avântul Reghin. Al doilea tur al Cupei României este programat să se dispute în data de 23 septembrie 2020.

 

Lasă un comentariu