PICURI DE INTELEPCIUNE

Distribuie pe:

DREPTATEA LA ROMANI : Poporul roman are un respect nemarginit pentru dreptate. Fie in orice intamplare, el pleaca capul dinaintea ei. In ochii poporului dreptatea este o dumnezeire, si cand vorbeste de dansa, el o numeste SFANTA DREPTATE. - Vasile Alecsandri (1821-1890), poet, dramaturg, prozator, om politic.

"UMANITATEA - tine numai pana unde tine dreptatea; dincolo de dreptate, locuiesc fiarele salbatece". - Simion Barnutiu (1808-1864), om politic, ganditor, unul din conducatorii revolutiei din Transilvania de la 1848.

***

"INTELEPCIUNEA LA ROMANI : Despre Intelepciune, sa-L rugati pe Dumnezeu sa va dea Intelepciune si veti constata ca viata vi se va schimba. Nu dati pe Google sa cautati Intelepciunea, ci aprindeti o lumanare, ingenunchiati, lasati inima sa-i sopteasca tainic lui Dumnezeu si veti simti ca inima voastra va incepe sa bata intr-un ritm pe care, pana acum, nu l-ati cunoscut iar apoi veti auzi, in bataia inimii, cuvintele �Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine pacatosul� - va veti aduce aminte de cuvintele scripturistice: �Inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu�".

Gheorghe Coltea _ "Poteci de lumina",

preot protopop Bran-Zarnesti

***

Un cercetator german a studiat mai multa vreme viata viespilor si a aflat un lucru interesant: "Cand o viespe afla dulceata din fagurele de miere, nu se apuca sa manance numai singura, ci o face pe crainicul: se duce si anunta si alti viespi; le cheama la infruptare". Sa facem si noi macar atat ca aceste fiinte salbatice! Cuvantul lui Dumnezeu, care este unul dulce si atragator, sa-l ducem si altor frati care nu s-au indulcit din evanghelia lui Hristos; Sa-i chemam la ospatul dulce duminical si in sarbatori, unde El, sta in capul mesei, ca un MIRE adevarat.

"1001 CUGETARI"

Preot ortodox roman,

Lasă un comentariu