Dragi iubitori de muzica bizantina si iubiti crestini!

Distribuie pe:

Faptul ca ne-am intalnit a fost o binecuvantare venita de la Dumnezeu, iar scopul nostru comun este imbalsamat de purtarea de grija a Maicii Domnului.
Dorinta de studiu si dragostea pentru acest stil de viata ne-au adunat pe toti din diferite zone ale tarii. Fiecare dintre noi cantam in diferite biserici, asadar, am decis sa ne unim vocile si sa formam Grupul Bizantin ANASTASIOS. Incercam sa contribuim, fiecare in preceptele talantilor primiti, Ia infrumusetarea cantarii religioase, la inaltarea rugaciunilor prin sfanta cantare, pentru ca slujba religioasa sa fie o prefigurare si o pregustare a raiului pe pamant, cer sufletul si inima zidite-n temelie, in temelia stranei. Dragostea pentru muzica bizantina a trezit in noi dorinta nestramutata de a forma un grup prin care sa bucuram sufletele noastre si ale celorlalti iubitori de cantare bizantina. Din suflet, din dragostea inimii, il laudam pe Dumnezeu in cantari, "in ceata duhovniceasca" fiind constituiti, participand la numeroase slujbe bisericesti din municipiul Targu-Mures. Astfel, noi, cei care alcatuim grupul, suntem, atat studenti, cat si absolventi de medicina, teologie, istorie.

Activitatea noastra a fost consemnata atat de presa locala, cat si cea bisericeasca, astfel incat daruirea cu care cantam a fost salutata de catre mari protopsalti din cadrul Patriarhiei Romane, fiind deschisi oricarui fel de colaborari. In aceste conditii. in toamna acestui an si in pragul Sfantului Post al Nasterii Domnului, intentionam inregistrarea unui CD cu colinde vechi bizantine. Dorim si suntem convinsi ca acest CD va fi unul de calitate. Am fost invitati deja sa participam la numeroase concerte de colinde atat in tara, cat si in strainatate. Compact discul acesta conteaza enorm pentru noi, intrucat este piatra de temelie a unui proiect in care noi credem si care dorim sa fie longeviv. Este, pe de o parte, "cartea noastra de vizita". Acest CD va fi lansat cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei.

Dumneavoastra, dragi iubitori de arta muzicala bizantina si iubiti crestini cu inima in temelia sfanta a Bisericii, puteti sa contribuiti la dezvoltarea activitatii noastre. Suntem tineri, insa ceea ce vrem sa realizam alcatuieste dorinta unor realizari marete.

GRUPUL BIZANTIN "ANASTASIOS"

Lasă un comentariu