FOTBAL - Liga I. Surprize, surprize și nu prea!

Distribuie pe:

Jucătorii Viitorului au trăit bucuria victoriei până după minutul 75 a1 întâlnirii lor cu cei din Chiajna. Primii aveau două goluri avans și se părea că erau deja scăpați în câștigători siguri. Dar, oaspeții au redus din handicap în min. 75. Ca apoi să înscrie golul egalizator, meciul încheindu-se, așadar, remiză. Rezultatul nu-i săltă în clasament pe „mânjii" lui Gică Hagi, îi mențin tot pe poziția a 10-a, întrucât „găzarii" medieșeni au fost învinși acasă de dinamoviști, nemțenii au pierdut pe teren propriu în fața oțelarilor gălățeni, care înregistrează a doua victorie în acest tur de campionat.

„Astralii" giurgiuveni, tot în „pasă" proastă, nereușind nici de această dată să-și apropie victoria, în orașul de la Dunăre, în dauna „șepcilor roșii". Scor egal, cu două goluri. Steliștii, după o repriză cu scor „alb", au cam turat motoarele și s-au desprins în învingători în fața „stegarilor" brașoveni, care nu au jucat rău, chiar având acel handicap de două goluri. Cele cinci meciuri s-au disputat vineri, 21, și sâmbătă, 22 noiembrie a.c. în runda a 15-a a Ligii I la fotbal.

Ziua fotbalistică de duminică, 23 noiembrie, în acest eșalon, a fost deschisă de partida dintre „pandurii" gorjeni și botoșăneni. Moldovenii au dat lovitura și pe Jiu, pricinuindu-le jucătorilor echipei de acolo a șasea înfrângere. Botoșănenii au mai făcut un pas și au rămas între primii zece ai clasamentului turului de campionat. Ce au pierdut acasă cu „ceferiștii' clujeni", în etapa a 14-a, iată, au recuperat în deplasare. Din nou, cu „ceferiștii". Au surclasat echipa ieșeană trimițând-o încă odată în coada clasamentului, ea fiind o candidată serioasă la reîntoarcerea în eșalonul secund. În fine, ultima întâlnire a celor trei zile de la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc la Ploiești. „Petroliștii" au încheiat conturile în favoarea lor în doar cinci minute ale primei reprize, când au înscris cele două goluri cu care s-au impus în fața echipei târgumureșene, care a jucat în următoarea alcătuire: Stăncioiu - Feussi, Constantin, Bejan, Sepsi, Mureșan, Gorobsov (Voiculeț), Hora, Goga, Bumba (Zicu), Axente (Henrique). În urma acestui rezultat, ASA Târgu-Mureș a „căzut" pe cinci, luând locul Astrei Giurgiu, dar la egalitate de puncte: 26, iar Petrolul se menține pe poziția a treia, după CFR Cluj-Napoca (32 p.) și Steaua (37 p.) Surprize în această rundă? Au fost și nu prea, poate doar victoriile înregistrate de „oțelari", la Piatra Neamț, și de botoșăneni, la Târgu Jiu. Meciul dintre CSU Craiova și Rapid s-a disputat în seara zilei de luni, 24 noiembrie.

Rezultatele etapei (evident, fără cel al meciului de luni): Viitorul - Concordia Chiajna 2-2, Gaz Metan Mediaș - Dinamo 1-2, Astra Giurgiu - „U" Cluj-Napoca 1-1, Ceahlăul Piatra Neamț - Oțelul Galați 0-1, Steaua - FC Brașov 2-0, Pandurii Târgu Jiu - FC Botoșani 1-2, CFR Cluj-Napoca - CSMS Iași 4-0, Petrolul Ploiești - ASA Târgu-Mureș 2-0. Trei victorii ale echipelor vizitatoare, două meciuri încheiate la egalitate și trei adjudecate de gazde.

Lasă un comentariu