Bancă de celule umane, la Spitalul Clinic Județean Mureș!

Distribuie pe:

În ședința din 11 decembrie 2014, Consiliul Județean Mureș a încuviințat amplasarea unei bănci de țesuturi și celule umane, pe terenul în suprafață de 450 de metri pătrați, proprietate publică a județului Mureș, situat în Târgu-Mureș, strada Gheorghe Marinescu nr. 3, aflat în administrarea Spitalului Clinic Județean Mureș.

„În vederea amplasării băncii de țesuturi și celule umane la Târgu-Mureș, Spitalul Clinic Județean Mureș solicită sprijin pentru identificarea unui teren, aferent imobilului situat în strada Gheorghe Marinescu nr.3, în care își desfășoară activitatea Clinica de Oncologie", se precizează în expunerea de motive.

Banca de țesuturi și celule umane din Târgu-Mureș este inclusă în proiectul Phare 2006/018-147.03.11 (sprijin pentru autoritățile de sănătate din România, pentru implementarea directivelor UE privind băncile de sânge din spitale și utilizarea terapeutică a țesuturilor și celulelor umane). În cadrul componentei „utilizarea terapeutică a țesuturilor și celulelor umane", se înființează rețeaua de patru bănci de țesuturi și celule umane, în București, Iași, Timișoara și Târgu-Mureș". 

Lasă un comentariu