Situație îngrijorătoare la Colegiul Național „Unirea"

Distribuie pe:

În legătură cu situația creată de lipsa căldurii în unele clase ale Colegiului Național „Unirea", miercuri, 7 ianuarie, primarul municipiului, dr. Dorin Florea, a declarat următoarele:

„De ani de zile, Primăria atrage atenția, în mod constant, asupra condițiilor defectuoase, improprii, în care învață copiii din anumite școli. Din păcate, sunt aceleași trei școli care aparțin unor culte religioase din Târgu-Mureș.

Nu pun doar problema lipsei legislației care, din păcate, a creat această situație, ci și modul în care bisericile ar trebui să înțeleagă că, pe lângă obligația legală, au și datoria morală, creștinească, de a asigura condiții minime de învățat.

Regret ceea ce s-a întâmplat și solicit, de urgență, preoților să disloce fondurile necesare pentru repararea unităților de învățământ și crearea cadrului legal pentru desfășurarea într-un climat corespunzător a procesului educativ.

În caz contrar, mă văd nevoit să revin, insistent, la inițiativa ca aceste școli să fie cedate Primăriei pentru a le putea pune la punct, în condiții legale, fără a fi invocat aspectul pecuniar.

Am considerat și consider că una dintre cele mai mari greșeli ale Parlamentului României este retrocedarea unor instituții de interes național - școli, edificii culturale etc. Din păcate, ceea ce ar fi trebuit să fie rodul unor despăgubiri oneste, creează, în prezent, probleme majore în învățământ".

Lasă un comentariu