Concursul Național „Ion Creangă"

Distribuie pe:

Muzeul Literaturii Române Iași dă startul înscrierilor pentru Concursul Național „Ion Creangă", aflat la cea de a XXIII-a ediție și care se va desfășura în perioada 18-19 aprilie 2015, la Muzeul „Ion Creangă" (Bojdeuca din țicău).

Creatorii, indiferent de vârstă, își pot înscrie lucrările până pe data de 30 martie 2015. La concurs pot participa români de pretutindeni, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor (inclusiv din Republica Moldova și Ucraina).

Manuscrisele (maximum 15 pagini), dactilografiate la 2 rânduri, în 5 exemplare, vor fi însoțite de un motto. Numele autorului, vârsta, adresa, numărul de telefon, e-mail-ul se vor afla într-un plic sigilat, pe care va fi scris același motto și mențiunea „Povești scrise de copii" sau „Povești scrise de adulți". Textele care nu vor respecta aceste rigori vor fi descalificate.

Concurenții vor expedia lucrările în plic timbrat (imprimate), până la data de 30 martie 2015 (data poștei) pe adresa: Muzeul „Ion Creangă" (Bojdeuca), str. Simion Bărnuțiu, nr. 4, Iași, cod 700118, tel. 0747/49.94.88. De asemenea, în plic va trebui inserat formatul electronic al lucrărilor.

Juriul profesionist va acorda câștigătorilor o serie de premii în ziua de 19 aprilie 2015, astfel: Premiul Muzeului Literaturii Române Iași, Premiul „Ion Creangă" al Uniunii Scriitorilor din România - filiala Iași, Premiul Editurii Muzeelor Literare, Premiul revistei „Dacia literară", Premiul revistei „Convorbiri literare", Premiul Bojdeucii „Ion Creangă", Premiul Studioului de Radio Iași, Premiul Teatrului „Luceafărul" Iași, Mențiuni la Secțiunea copii.

De asemenea, poveștile premiate la această ediție vor fi publicate în volumul Poveștile de la Bojdeucă care va fi lansat în aprilie 2016.

 Anul acesta se va lansa volumul al XVI-lea al Poveștilor de la Bojdeucă, cuprinzând textele autorilor premiați la ediția din anul anterior. În anul 2014 au fost înscrise 116 lucrări la concurs.

Concursul Național „Ion Creangă" de creație literară - POVEȘTI este un eveniment de tradiție organizat de  Muzeul Literaturii Române Iași. De-a lungul anilor, mii de de persoane au răspuns invitației de participare, iar textele selectate de jurii specializate au fost valorificate.

Mai multe detalii referitoare la concurs se regăsesc pe www.muzeulliteraturiiiasi.ro

Lasă un comentariu