„Ştiinţă şi... Religie"

Distribuie pe:

PICURI DE ÎNŢELEPCIUNE

„VA VENI VREMEA CÂND SE VA RÂDE DE PROSTIA FILOSOFIEI NOASTRE MATERIALISTE CONTEMPORANE. CU CÂT STUDIEZ MAI MULT NATURA, CU ATÂT MAI MULT MĂ CUPRINDE O UIMIRE EVLAVIOASĂ FAŢĂ DE LUCRURILE CREATORULUI DIVIN".

Pasteur Louis (1822-1895), chimist şi bacteriolog francez, om de ştiinţă, pionier în domeniul microbiologiei

Ca bacteriolog s-a ocupat în mod special timp de trei ani cu cultura bacteriilor pe medii diferite în laborator cu scopul de a studia dacă se produce transformarea dintr-o specie în alta. Pentru a studia multe generaţii de bacterii, a cultivat microorganisme cu o viaţă scurtă, unele trăind numai câteva minute. În acest scop s-au produs mii şi milioane de generaţii diferite de bacterii, însă nu s-a produs nici o trecere de la o specie la alta. CONCLUZIA: „SUNT ATÂTEA SPECII, CÂTE A FĂCUT DUMNEZEU".

***

„PE TINE TOT NORODUL PĂRINTE TE NUMEŞTE

DE-ALE TALE GRAIURI CHITUL PĂTRUNS SE ÎMBLÂNZEŞTE

ŞI-APOI ÎŞI ÎNDOIEŞTE PE CEL DE FIARĂ PIEPT

CĂCI ADEVĂR ÎNVAŢĂ CUVÂNTUL TĂU CEL DREPT".

Paulin de Nole (353-431), poet, contemporan cu Sfântul Augustin

***

„VOINŢA LUI DUMNEZEU ESTE PRETUTINDENI EXPRIMATĂ PRIN FUNCŢIONAREA LEGILOR NATURII, PENTRU CĂ ACESTE LEGI VIN DE LA EL. IAR ACEASTĂ VOINŢĂ NU POATE FI LIMITATĂ, PUTEREA DIN CARE EA EMANĂ NEAVÂND LIMITE".

Jean-Babtiste de Lamarck -„Histoire naturelle des animaux sans vertebres" - ed. Bailliere, Paris 1885, pag. 267,

A fost biolog francez şi el este cel care a inventat cuvântul biologie pentru a desemna şi apoi elabora prima ipoteză despre teoria evoluţionistă.

„1001 CUGETĂRI"

 

Lasă un comentariu