Motivul strategic pentru care Klaus Iohannis a respins legea lui Avram Iancu

Distribuie pe:

Preşedintele Iohannis a respins legea pentru conferirea titlului de „Erou al Naţiunii Române" lui Avram Iancu pentru a atrage UDMR în noua majoritate parlamentară. Este ipoteza emisă de deputatul Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită.

„Acelaşi preşedinte care nu-i retrage decoraţia «Steaua României» lui Laszlo Tokes consideră că nu este cazul ca Avram Iancu să primească titlul de «Erou al Naţiunii Române»!

În felul acesta, preşedintele României continuă politica compromisurilor grave cu UDMR din interesul de a aduce PNL la guvernare, direcţie consacrată o dată cu votul din Parlament pentru scăparea lui Laszlo Borbely de urmărirea penală la care PNL a contribuit din plin", adaugă Diaconu.

„Pentru cei care au avut iluzii cu privire la politica lui Iohannis, acesta este momentul adevărului. Statul român le-a dat decoraţii lui Laszlo Tokes, Kelemen Hunor, Marko Bela, Peter Eckstein Kovacs, pentru meritele lor deosebite în slujba României, dar nu este în stare să-i acorde lui Avram Iancu titlul de «Erou Naţional».

Până când statul român nu va învăţa să-şi respecte eroii, dar îi va premia, în schimb, pe cei care au interese străine României, nu ne putem aştepta să fim respectaţi.

Preşedintele Iohannis a comis o eroare de neiertat pentru că a respins onorarea lui Avram Iancu în schimbul voturilor UDMR. Pe această cale, trădarea intereselor României va continua cu succes sub mandatul actualului preşedinte", încheie Bogdan Diaconu dezvăluirea motivului strategic pentru care Klaus Iohannis a respins legea lui Avram Iancu.

Lasă un comentariu