„Tigrii" nu se regăsesc. BC Mureș - CSM U Oradea 76-85

Distribuie pe:

BC Mureș a bifat al 2-lea insucces în ediția 2015/16 a Ligii Naționale de baschet masculin. Duminică, în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, elevii antrenorului Audrius Prakuraitis au pierdut cu 76-85 (13-27, 20-20, 21-16, 22-22) în fața formației CSM CSU Oradea. Bihorenii au pornit lansat, reușind un prim sfert impresionant în ambele faze ale jocului. CSM-ul a înscris cu generozitate, forțând acțiuni în mare viteză, după o succesiune de situații în care s-a apărat eficient. Oradea s-a desprins la 14 lungimi, scor 27-13, înregistrat la încheierea secvenței de deschidere. În sfertul al doilea BC Mureș a reușit să scoată un egal, cu toate că a lăsat impresia că putea reveni pe tabelă. Lucrurile s-au complicat pentru CSM CSU Oradea în partea a 2-a. Apărarea zonă și cea combinată nu au funcționat eficient, iar BC Mureș s-a încins de la mare distanță. Alb-albaștrii au înscris opt din primele 11 aruncări de la mare distanță executate în repriza secundă și astfel vicecampioana s-a apropiat la un singur punct pe tabela de marcaj. Din păcate „tigrii" s-au pierdut cu firea, apărarea a lăsat breșe, astfel orădenii au reușit un run de 10-0, tranșând definitiv o partidă în care publicul mureșean a reînceput să creadă în miracole. „Ne cerem scuze fanilor pentru prima repriză. Nu știu de ce am fost atât de apatici. Oamenii de sub panou nu au reușit mai nimic în seara aceasta. Nu i-am văzut niciodată așa. Ne-am temut de aruncările lor de trei puncte, dar până la urmă ne-au bătut sub panou. Câteodată băieții nu au înțeles apărarea. Oradea a meritat din plin victoria. Am avut și avem probleme la interior și la exterior. La început Oradea a fost o nucă foarte tare în apărare, Barro, Ivanovic și Fraseniuk nu au arătat multe astăzi, Lázár, care sezonul acesta nu a jucat niciun meci oficial a arătat mai multă determinare decât cei amintiți. Am vorbit la vestiar cu băieții, fiecare trebuie să ne asumăm o parte din vină, inclusiv eu. Toată lumea trebuie să înțeleagă anumite lucruri, ori noi nu am înțeles multe la început. Aștept mai mult de la străinii noștrii", a afirmat Audrius Prakuraitis, antrenor BC Mureș. „Suntem bucuroși pentru această victorie. Consider că pe ansamblu am fost echipa mai bună și am obținut un succes meritat. Este adevărat că Târgu-Mureș a fost echipa mai bună în diferite momente ale jocului. În schimb, noi am avut un prim sfert foarte bun, acolo unde cred că s-a făcut diferența, deoarece ne-am desprins devreme și am forțat adversarul să alerge după rezultat", a spus la final Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea.

BC Mureș: Martinic 25 (5x3), Gajovic 16 (4x3), Jurevicius 11 (1x3), Kemp 8 (2x3), Ivanovic 7 )1x3), Polyák 5, Barro 2, Fraseniuc 2, a mai jucat Lázár.

CSM U Oradea: Țibârnă 20, Lucic 13 (1x3), Nukanovic 12, Franklin 12 (1x3) Mandache 11 (1x3), Barac 9, Markovic 6, Barnette 2.

Lasă un comentariu