CAMPANIA AZOMUREŞ - ,,CĂRŢILE COPILĂRIEI"

Distribuie pe:

Acţiunea face parte dintr-un proiect amplu iniţiat de Asociaţia Curtea Veche în cadrul programului naţional de lectură ,,Cărţile copilăriei" şi desfăşurat în comunităţile agricole, în parteneriat cu Azomureş, cel mai important producător de îngrăşăminte minerale din România.

Întrebat despre amploarea şi importanţa acestui proiect, Ovidiu Maior, PR Manager Azomureş, a răspuns cu amabilitate întrebărilor adresate.

- Cine au fost beneficiarii lunii februarie al programului naţional pe care îl susţine Azomureş în parteneriat cu Editura Curtea Veche?

- Asociaţia Curtea Veche, cu sprijinul Azomureş şi Promat Comimpex, au organizat marţi, 28 februarie 2017, un eveniment în cadrul căruia au oferit copiilor de la Şcoala Gimnazială Tăşnad, din judeţul Satu Mare, un număr de 1.000 de volume potrivite vârstei lor. Acţiunea a avut loc în Sala Unirea (fostul cinematograf din Tăşnad), cu începere de la ora 12.00.

Întâlnirea a atins şi latura dezvoltării personale printr-o serie de discursuri motivaţionale ale invitaţilor: Iren Arsene Mate - preşedinte Asociaţia Curtea Veche, Călin Pop - director vânzări Azomureş, Cristian Moldovan - director Promat Comimpex şi Dan Ştefănescu - pilot, care le-au povestit copiilor despre importanţa lecturii pentru o carieră de succes.

- Cine a fost ,,vedeta" acestui episod?

- Pilotul comandor, Dan Ştefănescu, pilot de linie la compania Tarom şi, în acelasi timp, şi sufletul grupului de piloţi cunoscut sub numele de ,,Iacării Acrobaţi". Este un grup format din 3 piloţi cu multă experienţă în acrobaţie, care participă la evenimente de gen, atât în ţară cât şi în străinătate. Dan Ştefănescu le-a povestit elevilor din Tăşnad despre meseria de pilot, despre paşii care trebuie parcurşi ca să ajungi să practici o astfel de meserie şi despre cât este de important să citeşti încă de la vârsta claselor primare. Copiii au putut urmări şi un film cu acrobaţiile piloţilor şi, evident, la finalul evenimentului câţiva dintre ei îşi doreau deja să fie piloţi.

- În calitatea de PR Manager, aş vrea să ne prezentaţi şi poziţiile oficiale ale reprezentanţilor Azomureş şi Promat Comimpex, partenerii Asociaţiei Curtea Veche în Campania ,,Cărţile copilăriei".

- Dl Mihai Aniţei, director general Azomureş, se declară mulţumit de parteneriatul cu Asociaţia Curtea Veche:

,,Ecourile pe care acest program le face deja în comunităţile rurale din România ne determină să rămânem partenerii Asociaţiei Curtea Veche şi în acest an. Am reuşit să ajungem deja la câteva mii de copii care au avut şansa să fie martorii unor evenimente rare în comunităţile lor. Unii dintre ei au acum, pentru prima dată, o carte numai a lor şi participă frecvent la un club de lectură organizat în şcoala lor. Sunt activităţi care pentru unii par banale, dar pentru comunităţile izolate din mediul rural reprezintă SPERANŢĂ. Am găsit deja tot mai multă deschidere şi la partenerii noştri locali, distribuitorii îngrăşămintelor Azomureş, un motiv în plus pentru care susţinem programul naţional de lectură «Cărţile Copilăriei»", a declarat Mihai Aniţei, director general Azomureş.  

De asemenea, şi dl Cristian Moldovan, director Promat Comimpex doreşte susţinerea în continuare a campaniei ,,Cărţile copilăriei": ,,Trăind într-un orăşel de provincie şi cunoscând realitatea economică şi socială a zonei, susţinem iniţiativa Asociaţiei Curtea Veche. Considerăm că lectura, cartea reprezintă un bun material pe care ar trebui să şi-l permită mai ales copiii. Lectura primelor cărţi poate fi un punct de pornire în devenirea lor  viitoare şi este important ca aceştia să aibă acasă propriul lor volum", a declarat Cristian Moldovan,director Promat Comimpex.                 

- Ce vă propuneţi pentru anul 2017?

- În 2017 ne propunem ca cel puţin o dată pe lună, dacă nu mai des, să ajungem într-o comunitate rurală din România, văzând cât de importante sunt astfel de evenimente pentru copiii de acolo. Din nefericire, nu se întâmplă prea multe lucruri noi în aceste localităţi şi cartea a devenit un prilej bun pentru ei de a-i scoate din cotidian.

- Care ar fi noutăţile?

- În luna aprilie, vom ajunge cu un proiect de ateliere pentru elevi, bazate pe lectură, ce se vor derula la Cristeşti şi Reghin, în care pedagogii de la Asociaţia Curtea Veche vor pune accent pe dezvoltarea creativităţii copiilor din clasele gimnaziale.

- Vă dorim mult suces în activităţile şi proiectele pe care le derulaţi, iar copiilor, lectură plăcută!

Lasă un comentariu