Consumul de roșii recomandat în tratarea cancerului de stomac

Distribuie pe:

O cercetare efectuată de un grup de cercetători italieni și publicată recent în revista de specialitate ,,The Journal of Cellular Physiology"-potrivit sciencedaily.com., arată că, pentru protecția organismului împotriva cancerului gastric, consumul tomatelor poate reprezenta o strategie eficientă.

,,Rezultatele noastre deschid calea unei evaluări a potențialului de utilizare a nutrienților specifici tomatelor nu numai pentru prevenirea cancerului, ci și ca strategie de tratare a cancerului, împreună cu terapiile convenționale," confirmă prof. Antonio Giordano, autorul principal al studiului, cercetător în cadrul Institutului Național de Tratare a Cancerului din Napoli.

La rândul ei, Daniela Barone, cercetătoare în cadrul Institutului Oncology Research Center of Mercogliano (CROM), face următoarele precizări ,,Efectul lor antitumoral nu pare a fi legat de substanțele ce fac parte din compoziția tomatelor, precum licopenul, ci este ma degrabă datorat consumului de roșii sau de suc din roșii întregi."

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au efectuat o serie de experimente de laborator în cadrul cărora au analizat capacitatea extractelor lipofile din roșii pentru beneficiile pe care le are la nivelul celular al aparatului gastric.

Tratamentul din extracte întregi de tomate a influențat procesele cheie ce au loc la nivel celular, împiedicând capacitatea lor de a migra și stopând ciclul de avansare a bolii.

Conform statisticilor, cancerul gastric este al patrulea tip de cancer cel mai frecvent întâlnit în întreaga lume și a fost asociat cu prezența unor factori genetici, dar și cu obiceiuri alimentare nesănătoase, precum consumul de alimente afumate și sărate.

Tomatele sunt consumate în întreaga lume și fac parte din dieta mediteraneeană, considerată drept cea mai populară dietă alimentară, recunoscută pentru reducerea riscului dezvoltării cancerului.

Lasă un comentariu