PUNȚI DE LUMINĂ Un smerit cuvânt de mulțumire

Distribuie pe:

Învățătura creștină ne spune că lumea noastră se va mântui doar prin iubire, că ea, iubirea, este lumină pură, lecuitoare și alinătoare a tot și a toate, că pentru a uni lumea ca să primească această lumină avem nevoie a crea punți între suflete. Cu siguranță acesta a fost și nobilul gând al doamnei MARIANA CRISTESCU, talentată jurnalistă, poetă, scriitoare, eseistă de prestigiu, atunci când și-a dorit să adune și să unească oameni obișnuiți alături de personalități din cultura și arta mureșeană, națională și de aiurea, în ceea ce astăzi este nobila, rafinata, așteptata și de suflet acțiune ,,PUNȚI DE LUMINĂ". Mărturisesc că și această a V-a ediție a fost o mare reușită. Nici nu se putea altfel când a avut alături de domnia sa cunoscute personalități ale vieții publice, culturale, artistice, românești ca: președintele Asociației Ziariștilor din Romania, președintele Ligii Scriitorilor Români, prim-solista și prim-pianista Operei din Chișinău, profesori universitari, ziariști, poeți, scriitori, artiști plastici cunoscuți, cu prestigiu internațional, oameni mai puțin importanți dar doritori de a fi prezenți la un mare act de cultură.

Luările de cuvânt, ideile exprimate elegant, elevat, au dat o notă aparte, de înaltă ținută acțiunii, prezentarea noilor apariții editoriale a scos în evidență multitudinea de subiecte, teme abordate, poezia, muzica și picture ne-au mângâiat sufletul, au încântat ochiul, ne-au înfiorat, ne-au ridicat spiritual, ne-au îmbogățit intelectual și afectiv, iar la sfârșit ne-am simțit parcă mai apropiați unii de alții, mai buni și mai umani.

Mulțumim doamnei MARIANA CRISTESCU pentru clipa de bucurie și de înălțare sufletească furată din veșnicitul timp, clipă pe care ne-a dăruit-o cu atâta generozitate pentru a crea aceste adevărate și necesare PUNȚI DE LUMINĂ între întinatele și păcătoasele noastre suflete, ce se nemernicesc zilnic în mincinoasa viață pe care o trăim.

 

Lasă un comentariu