COPIII CARE MĂNÂNCĂ PEȘTE SUNT MAI INTELIGENȚI

Distribuie pe:

Cercetării americani de la Institutul de Sănătate Publică, citați de descopera.ro, ne sfătuiesc să includem peștele în meniul copiilor, întrucât s-a constatat că acest aliment îmbunătățește inteligența și asigură un somn liniștit.

„Studiul nostru s-a bazat pe legătura între Omega 3, acizii esențiali grași ce se găsesc în majoritatea sortimentelor de pește, și îmbunătățirea inteligenței și somnul mai bun.

La studiu au participat 500 de copii cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani, care au fost urmăriți până la vârsta de 12 ani. Pe parcursul monitorizării, au trebuit să completeze niște chestionare cu privire la cantitatea de pește consumată, iar la final au dat un test de inteligență și li s-au testat abilitățile verbale și non-verbale.

Cei care au spus că au mâncat pește cel puțin o dată pe săptămână au avut un scor de aproape 5 ori mai mare decât cei care au zis că nu au consumat pește niciodată sau foarte rar. Părinții lor au fost întrebați despre modul în care dorm cei mici și s-a tras concluzia că introducerea peștelui în meniul săptămânal duce la o calitate mai bună a somnului.

Însă, peștele îi ajută și pe adulți. Acest aliment de bază conține mulți nutrienți importanți, are un conținut crescut de iod (necesar pentru buna funcționare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcționare a sistemului nervos), acizi grași Omega 3 (un tip de grăsime ce ajută la protecția împotriva afecțiunilor cardiace și împotriva formării trombilor ce pot cauza infarctul miocardic). În plus, consumul de pește este direct responsabil de roșul natural din obraji.

De asemenea, prin comparație, am constatat că japonezii, care sunt cei mai mari consumatori de pește din lume (peste 63 kilograme pe an de locuitor), au cea mai scăzută rată a depresiilor majore, doar 0,12 procente, în schimb, americanii, cu un consum mediu de doar 23 de kilograme de pește pe an, au o rată a depresiei de 3%, iar locuitorii Noii Zeelande, care mănâncă rar pește (numai 11 kilograme de persoană pe an), au o incidență a depresiei de 5,8%, adică de 50 de ori mai mare decât în Japonia.

Acest fapt dovedește că, pe lângă multe alte avantaje pentru sănătate, peștele oferă organismului untura de tip DHA, care contribuie la reglarea serotoninei, un neurotransmițător cunoscut pentru însușirea sa de a da bună dispoziție", explică specialiștii americani.

 

Lasă un comentariu