NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ! S-a modificat Legea privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură

Distribuie pe:

Zilele trecute, în ședința Guvernului, a fost adoptată Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură. Se reglementează astfel cadrul juridic al înființării și desfășurării activității societăților agricole.

În vederea transformării societăților agricole în formele societare reglementate de Legea societăților nr. 31/1990 a fost promovată Legea nr. 31/2017 pentru completarea Legii nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură. Pentru aplicarea Legii 31/2017, era nevoie ca Ministerul Finanțelor Publice să elaboreze norme metodologice, acțiune care nu a putut fi finalizată fără a modifica norma primară (Legea 36/1990) care cenzurează, în forma actuală, procesul de transformare pentru societățile agricole la nivel de lege. Astfel, pentru reglementarea transformării societăților agricole în societăți, au fost corelate dispozițiile Codului Civil cu cele ale Legii societăților nr. 31/1990, după cum urmează: reformularea unor prevederi, pentru corelarea cu dispozițiile art. 232-241 din Codul Civil și cu cele ale Legii societăților nr. 31/1990; introducerea unor prevederi referitoare la reorganizarea prin transformare a societății agricole, concomitent cu înființarea societății reglementată de Legea nr. 31/1990; includerea unor dispoziții privind drepturile și obligațiile asociaților, patrimoniul societății, documentațiile și formalitățile ce trebuie efectuate; introducerea unor prevederi referitoare la procedura și termenele de înmatriculare a noii societăți la Oficiul Registrului Comerțului; abrogarea art. III din Legea nr. 31/2017 pentru completarea Legii nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Lasă un comentariu