I S-A REFUZAT “ÎNTINERIREA” CU 20 DE ANI!

Distribuie pe:

Un olandez a cerut în instanță să îi fie schimbată vârsta în acte pentru a-l întineri cu 20 de ani, însă tribunalul i-a respins solicitarea. Bărbatul are 69 de ani și intenționa să îi fie schimbată vârsta în acte pentru a fi cu 20 de ani mai tânăr, deoarece se simțea discriminat, potrivit AFP, citată de mediafax.ro.

“Mă simt tânăr, sunt în formă, și vreau ca acest lucru să fie recunoscut juridic, întrucât mă simt abuzat, lezat și discriminat din cauza vârstei”, a declarat autorul bizarei cereri - Emile Ratelband, un antrenor personal specializat în dezvoltarea conștiinței de sine.

Cererea sa de a-i fi modificată data nașterii pe pașaport, de la 11 martie 1949 la 11 martie 1969, i-a stupefiat însă pe magistrații unei instanțe din Arnhem, sud-estul Olandei.

Instanța a recunoscut tendința din societate ca oamenii să se simtă din ce în ce mai mult timp în formă și sănătoși, însă nu a considerat că acesta este un argument valid pentru a schimba data nașterii cuiva.

“Domnul Ratelband este liber să se simtă cu 20 de ani mai tânăr decât vârsta sa reală și să acționeze în consecință. Dar schimbarea datei sale de naștere ar face să dispară 20 de ani de dosare din registrele stării civile. Acest lucru ar avea tot felul de consecințe juridice și sociale nedorite”, a precizat instanța din Arnhem, conform sursei citate.

Lasă un comentariu