BĂUTURI PENTRU PETRECERI

Distribuie pe:

Băuturile pentru petreceri trebuie alese cu atenție. Iată câteva idei de sortimente care, în mod sigur, vă vor desfăta simțurile și vor asigura succesul petrecerilor, însă nu uitați să le consumați cu măsură, pentru că mahmureala este întotdeauna neplăcută.

Votca

Celebra băutură rusească are alcool în proporții de 37% până la 40% și se bea de regulă ca atare, simplă sau în combinații cu alte băuturi. Puteți amesteca votca cu diverse alte băuturi pentru a crea cocktailuri savuroase: Bloody Mary (realizat din votcă și suc de roșii), screwdriver (votca amestecată cu suc de portocale proaspăt), Votcă tonic (votca cu apă tonică) sau Votcă martini (votca cu martini).

Cocktail Sex on the Beach

Un alt cocktail celebru, pe bază de votcă, este Sex on the Beach, realizat din schnapps de piersici, suc de portocale și suc de merișoare. Amatorii de cocktailuri dulci pot încerca White Russian, preparat din votcă, lichior de cafea sau Irish Cream și frișcă sau lapte.

Coniac

Coniacul este una dintre cele mai fine băuturi din lume. Originar din Franța, coniacul este produs dintr-o anume specie de struguri și păstrat la maturat, cel puțin doi ani, în butoaie de stejar. Unele tipuri de coniac sunt lăsate până la 40 de ani în butoaie de lemn, pentru a ajunge la maturitate. Gustul este unic, iar aromele variază de la caramel și vanilie, la miresme fructate. Prezența coniacului la petreceri, va da cu siguranță participanților impresia unui aer de distincție și rafinament.

Whisky

Whisky-ul se obține prin distilarea malțului de orz, secară, grâu sau porumb fermentat. Este băutura tradițională a Irlandei și Scoției. Aromele multiple ale băuturii provin din distilare, dar și din maturarea în butoaiele de stejar: gustul ușor fructat, aromele de cocos sau de caramel. Whisky-ul poate fi amestecat cu lichior, sucuri de fructe, miere, frișcă, chiar și bere, rezultând cocktailuri delicioase.

Vin

Alb, roșu, roze, sec, demisec sau dulce de-a dreptul, nu contează. Singurul lucru important este ca vinul să fie de calitate. Dacă e și vechi, este un mare plus pentru iubitorii acestei băuturi savuroase.

Șampanie

Trebuie să facem de la început distincția dintre șampanie și vinurile spumoase tip șampanie. Șampania adevărată este cea produsă exclusiv în regiunea Champagne din Franța sau oriunde altundeva, însă respectând anumite procedure stricte. Șampania este băutura cea mai importantă a petrecerii de Revelion, cea care marchează trecerea dintre ani.

Bere

Cea mai cunoscută băutură alcoolică și, probabil, și cea mai consumată, berea stinge setea instantaneu și e extrem de răcoritoare când e consumată rece, fiind nelipsită de la orice petrecere care se vrea a fi de succes.

Berea este cea mai căutată băutură la petreceri.

Pe lângă toate aceste calități, berea este și hrănitoare, și sănătoasă, dacă e consumată cu măsură. Consumul moderat de bere scade riscul apariției bolilor cardiace și a accidentelor vasculare cerebrale, însă bolnavii de diabet trebuie să aibă grijă la indicele glicemic ridicat al acestei băuturi.

Lasă un comentariu