15 ANI DE TRADIȚII PE VALEA MUREȘULUI SUPERIOR

Distribuie pe:

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Valea Mureșului” organizează, în perioada 27-28 iulie, a XV-a ediție a Festivalului Valea Mureșului. Comunitățile de pe Valea Mureșului se întâlnesc pe Platoul “La Alei” din comuna Răstolița pentru a arăta publicului larg ce au ele mai de preț: obiceiuri, artiști populari și bucate savuroase, specifice zonei.

Căsuțele din satul alegoric, reprezentative pentru fiecare comunitate participantă, vor arăta vizitatorilor continuitatea obiceiurilor și tradițiilor din această vatră de cultură românească.

Ansamblurile folclorice și artiștii de muzică populară din comunele participante la ediția din acest an ne vor ajuta să marcăm împlinirea a 15 ani de la prima ediție a manifestării.

Vor bucura publicul Livia Harpa, Andrei Romanică, Narcisa și Teodor Țogorean, Florina Oprea, Ovidiu Furnea, Ioan Cristian Țăran, Anca Branea, Cristian Fodor, Emil Vlaicu, Gențiana, Maria Butilă, Florin Vos, Mădălina Mureșan, Costi Dumitru, Ioan Șumandea, Mike Zetter, precum și formațiile Krypton și Nemesis.

Nu vor lipsi nici la ediția din acest an ansamblurile folclorice reprezentative ale comunităților de pe Valea Mureșului.

De asemenea, în cadrul evenimentului, Biblioteca Județeană Mureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, derulează proiectul “Hai cu o carte la festival”, prin care se dorește completarea și înnoirea fondului de carte al bibliotecilor publice comunale. Participanții la manifestare sunt invitați să aducă donație minim o carte. Cărțile donate pot fi în limba română, maghiară, engleză, germană și trebuie să fie într-o stare bună, astfel încât ele să poată fi apoi utilizate de cititori. Sunt așteptate și bine primite cărți din toate domeniile cunoașterii și pentru toate vârstele. De asemenea, autorii mureșeni sunt invitați să doneze minim un exemplar din propriile opere, astfel încât bibliotecile publice comunale să poată avea un raft al autorilor locali. Cărțile adunate vor fi donate Bibliotecii Publice din comuna Chiher.

Donațiile se vor primi la căsuța Consiliului Județean Mureș din cadrul satului alegoric, între orele 10.00 și 18.00.

Lasă un comentariu