SIMPOZION ȘTIINȚIFIC

Distribuie pe:

În frumosul și cochetul amfiteatru al Colegiului Național “Al. Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș, sub genericul “Papiu 100”, s-a desfășurat un simpozion științific intitulat “Alexandru Papiu Ilarian - Istorie și destin”.

Manifestarea științifică a fost una de excepție, susținând comunicări, importante personalități ale vieții științifice târgumureșene: conf. univ. dr. Giordano Altarozzi (UMFST), conf. univ. dr. Nicolae Ploieșteanu (UMFST), prof. Dimitrie Poptamaș, publicistul Ilarie Gh. Opriș (ambii absolvenți ai colegiului), prof. Petre Nemeș și prof. drd. Simion Bui.

În cadrul comunicărilor s-a tratat atât viața și personalitatea lui Alexandru Papiu Ilarian, cât și istoria densă și valoroasă a renumitei instituții care îi poartă numele.

Lucrările simpozionului au fost urmărite cu interes și candoare de către elevii colegiului - reprezentanți ai claselor a 9-a C, a 9-a G, a 11-a F, a 12-a A și a 12-a E. Desfășurarea manifestării a fost susținută de către prof. Marius Nica - șeful catedrei de istorie-științe sociale, și de prof. Cristina Someșan - directoarea colegiului.

Acest simpozion a fost sprijinit din punct de vedere tehnic și logistic de către drd. Adrian Pogăcean, absolvent al colegiului, căruia îi aducem și pe această cale mulțumiri! La manifestare a fost prezent în public prof. univ. dr. Vladimir Bacârea de la UMFST Târgu-Mureș, absolvent al colegiului.

Acum, la această aniversare, urăm și noi, elevii pasionați de istorie din colegiu, “La Mulți Ani, Papiu!”

 

Lasă un comentariu