PRIMELE SEMNE ALE DEMENȚEI APAR ÎN ADOLESCENȚĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Rochester din New York, citați de descopera.ro, susțin că au constatat o corelație între personalitatea din adolescență și riscul de demență.

“În cadrul studiului nostru, am stabilit că persoanele care sunt calme, mature și pline de energie în perioada adolescenței prezintă un risc mai redus cu 10% de a dezvolta demență.

Cercetarea a început în jurul anului 1960, atunci când 82.000 elevi, care proveneau din aproximativ 1.200 de licee din Statele Unite ale Americii, au completat teste de personalitate. După mai bine de jumătate de secol, rezultatele testelor au fost comparate cu diagnosticele de demență.

Testele de personalitate au urmărit următoarele trăsături de personalitate: calm, vigoare, organizare, încredere în sine, maturitate, responsabilitate, calități de lider, impulsivitate, dorință de interacțiune socială, sensibilitate socială și rafinament artistic și intelectual.

În anul 2017, atunci când studiul a reînceput, participanții aveau aproape 70 de ani, iar 2.500 dintre cei 82.000 prezentau semne de demență. În acest punct, am analizat în paralel profilurile de personalitate cu dosarele medicale ale participanților. Rezultatele acestor analize au arătat că adolescenții care erau calmi, responsabili și plini de energie au prezentat un risc mai mic de demență la bătrânețe.

Astfel, se poate observa o legătură între personalitatea din adolescență și riscul de demență, dar, atât din punct de vedere statistic, cât și medical, este greu de stabilit o corelație. Dacă ești calm și conștiincios, faci alegeri mai bune pentru sănătate în viața ta? Și dacă da, sunt trăsăturile specifice de personalitate direct decisive în ceea ce privește demența? Sau riscul tău pentru demență reflectă indirect acele decizii mai bune?

Așadar, trebuie să fim foarte atenți la modul în care interpretăm aceste descoperiri, până când nu vom înțelege mult mai multe despre ce este vorba cu adevărat”, explică experții americani.

Lasă un comentariu