ÎN ACEST WEEKEND, ROMÂNIA TRECE LA ORA DE IARNĂ!

Distribuie pe:

Ca în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie, România trece la ora de iarnă.

În acest an (2019), trecerea la ora de iarnă va avea loc în noaptea de 26 spre 27 octombrie (sâmbătă spre duminică), atunci când ora 4.00 devine ora 3.00.

Trecerea la ora de iarnă înseamnă că vom dormi mai mult cu o oră, ceasurile fiind date înapoi. Astfel, duminică, 27 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, având 25 de ore.

Potrivit unor studii științifice, oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de iarnă, deoarece trebuie să se culce cu o oră mai devreme decât s-au obișnuit. Pentru cei care suferă de anumite probleme de sănătate, pot surveni și dereglări hormonale, mai ales în ceea ce privește melatonina, hormonul responsabil cu reglarea ceasului biologic al organismului.

Reamintim că, la începutul lunii martie 2019, în Comisia Europeană s-a votat favorabil propunerea ca începând din anul 2021 să se renunțe la schimbarea orei de iarnă și în Uniunea Europeană.

În urma acestui vot, statele membre care preferă să rămână la ora standard, cunoscută și drept oră de iarnă, vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2020.

 

                                                                                                                                                                                                                

Lasă un comentariu