PĂRINTELE ARSENIE BOCA AR PUTEA FI CANONIZAT!

Distribuie pe:

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a luat act, luni, 28 octombrie 2019, de propunerea Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Ardealului, de canonizare a părintelui Arsenie Boca.

“S-a luat act de propunerea Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Ardealului, de canonizare a părintelui Arsenie Boca și de documentația înaintată în acest sens.

A fost aprobată transmiterea acestei propuneri, subcomisiei sinodale pentru canonizarea sfinților români. Această comisie va invita specialiști din diferite domenii de competență să redacteze referate privind canonizarea părintelui Arsenie Boca din perspectiva expertizei lor teologice, de pictură bisericească și de disciplină monahală.

De asemenea, vor fi evaluate și referate ale cercetătorilor istorici permanenți, desemnați de mitropolii, să cerceteze documentele CNSAS pentru a prezenta activitatea părintelui Arsenie Boca în perioada 1945-1989”, precizează Biroul de Presă al Patriarhiei Române, citat de hotnews.ro.

Totodată, până la luarea unei decizii finale, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe recomandă clericilor și credincioșilor - indiferent dacă susțin canonizarea sau se opun acesteia - să aștepte cu rugăciune și răbdare rezultatul final al subcomisiei sinodale, evitând atât idealizarea excesivă a persoanei părintelui Arsenie Boca, cât și denigrarea lui.

“Canonizarea sfinților, fiind un proces anevoios, nu se face în pripă sau sub emoții de moment, mai ales când este vorba despre persoane trecute de curând la Domnul, iar mărturiile prezente despre acestea sunt contradictorii.

De asemenea, în perspectiva alegerilor prezidențiale din noiembrie și a celor locale și parlamentare din anul 2020, au fost reafirmate principiile enunțate în mai multe rânduri de către Sfântul Sinod al BOR, cu privire la responsabilitatea clericilor pentru păstrarea neutralității politice în perioada electorală”, mai scrie sursa citată.

Lasă un comentariu