CAMPANIE NAȚIONALĂ ,,DĂ-I LIBERTATE! NU-I PLĂTI EXPLOATAREA!”

Distribuie pe:

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) a lansat, la începutul lunii trecute, campania de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin cerșetorie ,,Dă-i libertate! Nu-i plăti exploatarea!”, ce se va desfășura până în luna mai a anului 2020. Derulată în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România - AIDRom, Asociația eLiberare și Fundația World Vision România, campania este implementată de Centrul Regional Tg.-Mureș al A.N.I.T.P., la nivelul județelor de competență.

Lansarea este organizată în cadrul proiectului ROFSIP2016OS5A10P02 “Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetățenilor”, ce are loc la nivel național, pe o perioadă de 36 de luni, finanțat prin Fondul pentru Securitate Internă, componenta Cooperare Polițienească, având ca obiectiv general creșterea gradului de informare și conștientizare a populației, în ansamblu, și a grupurilor de risc privind implicațiile traficului de persoane.

Implicarea presei și a altor multiplicatori de opinie, în activitatea de informare și prevenire, poate asigura o creștere a gradului de conștientizare și o reacție a publicului față de problema traficului de persoane, susțin inițiatorii. Filmul documentar al campaniei conține povestea unei victime a traficului de persoane. Atât filmul documentar, cât și spotul campaniei, sunt moderate de cântărețul Alex Velea.

 

TRAFICUL DE PERSOANE - REALITATEA CRUNTĂ DIN SPATELE UNOR OFERTE TENTANTE

Tinerii instituționalizați de la Casa de tip familial Sângeorgiu de Pădure au fost informați, recent, despre traficul de persoane, despre realitatea cruntă care se ascunde în spatele unor oferte ale celor care exploatează tineri și adulți. Au înțeles că viața are multe fețe și că trebuie să fim informați despre ceea ce putem face pentru siguranța noastră și a celor din jur. Materialele de prevenire primite le vor folosi, atunci, astfel încât să nu fie victimizați.

Discuțiile au vizat și efectele negative ale consumului de tutun și alcool, în contextul Campaniei locale ,,Alcoolul și tutunul nu te fac Important!”, implementate de membrii Echipei Intersectoriale Locale Mureș.

Activitatea s-a înscris în seria acțiunilor dedicate celor ,,19 zile de prevenire a abuzurilor și violenței împotriva copiilor și tinerilor”, preciza comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela.

Lasă un comentariu