ANISIE VREA MODIFICĂRI LA BACALAUREAT ÎN CAZUL LICEELOR TEHNICE SAU VOCAȚIONALE

Distribuie pe:

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, joi, că își dorește ca de anul viitor să existe o discuție despre un examen de Bacalaureat în care ultima probă să dea posibilitatea elevilor care sunt la liceele tehnice sau vocaționale să își aleagă o disciplină de profil.

“La momentul acesta, eu cred că nu ar trebui să vorbim despre examenul de Bacalaureat, pentru că îi speriem pe cei care sunt acum în clasa a XII-a. De la anul, tot prin consultare publică, îmi doresc să discutăm despre un examen de Bacalaureat în care ultima probă să dea posibilitatea și elevilor care sunt la liceele tehnice sau la vocațional să își aleagă o disciplină de profil, pentru că, de exemplu, la un liceu tehnologic fac discipline tehnice pe care nu le valorifică printr-un examen și ei își doresc. În cadrul Ministerului Educației au fost nenumărate propuneri în sensul acesta, chiar și de la profesori, nu numai din partea elevilor. Încă din 2016, când eram secretar de stat, am primit astfel de solicitări, numai că s-a terminat mandatul”, a precizat Anisie.

Ea a adăugat că, tot în urma unei consultări cu toți factorii implicați, se va decide modul în care se va realiza examenul de Evaluare Națională din anul școlar viitor.

“Evaluarea Națională de anul acesta este cea pe care o avem, nu se fac modificări în timpul anului școlar sub nicio formă. Pentru anul viitor, tot în consultare, și dialogul este deschis, cu părinții, cu asociațiile elevilor, cu Consiliul elevilor, cu sindicatele, vom lua o decizie asupra modului în care va trebui să se realizeze Evaluarea Națională de la anul”, a menționat aceasta.

 

Lasă un comentariu