PENTRU NOUL AN, APROAPE JUMĂTATE DINTRE ANGAJAȚII ROMÂNI VOR SĂ ÎȘI SCHIMBE JOBUL!

Distribuie pe:

Potrivit ultimului sondaj realizat anul trecut de firma de recrutare eJobs România cu privire la cele mai importante obiective profesionale pentru anul 2020, aproape jumătate dintre angajații români (44,3%) au pus pe primul loc... schimbarea jobului.

Pe următoarele locuri se situează speranța unei măriri de salariu (30% dintre respondenți), un job mai aproape de casă (24%) și dezvoltarea profesională (22%). Alte obiective menționate sunt schimbarea domeniului de activitate, emigrarea sau lansarea în antreprenoriat.

Inclusiv cei care plănuiesc să rămână și în 2020 la același loc de muncă sunt deciși să facă o serie de schimbări față de anul trecut, cei mai mulți dintre ei spunând că vor să reducă sau chiar să elimine orele lucrate peste program. La fel de mulți își doresc să fie implicați în proiecte mai mari, în timp ce aproape 34% au în vedere o promovare.

Doi din 10 respondenți vor să își îmbunătățească relația cu colegii de echipă, 19% vizează o relație mai bună cu managerul direct, 17% plănuiesc să se mute în alt departament din aceeași companie și aproximativ 15% vor să își crească eficiența, scop în care intenționează să participe la mai puține ședințe, dar și să fie mai transparenți.

“De la an la an, observăm că angajații români știu din ce în ce mai bine ce vor, dar și care sunt metodele prin care pot să ajungă mai repede la obiectivele lor. Aceasta se întâmplă nu doar în cazul specialiștilor și al angajaților cu experiență mai mare, ci chiar și în cazul celor aflați la început de drum profesional, adică al tinerilor.

Optimiști, 7 din 10 respondenți cred că acest an va fi mai bun decât precedentul, din punct de vedere profesional. Când spun asta, românii se gândesc, evident, și la ce se va întâmpla cu salariile lor. Astfel, 62% dintre participanții la studiu cred că în 2020 vor primi o majorare salarială. Un sfert dintre aceștia estimează că în noul an vor câștiga cu 10%-20% mai mult decât în 2019, 14% se așteaptă la majorări ajustate cu inflația, cuprinse între 5% și 10%, iar 18% speră la un salariu net mai mare cu 20%-25% în 2020. Doar 1 din 10 respondenți cred că salariile lor vor crește cu peste 50%, iar 7,6% sunt mulțumiți de salariile lor actuale și nu plănuiesc să ceară o mărire.

Când vine vorba despre nemulțumirile pe care le-au acumulat în 2019, aproape un sfert dintre participanții la studiu spun că anul trecut a fost unul prost, pentru că nu au obținut o mărire salarială.

La fel de mulți sunt dezamăgiți de faptul că nu au reușit să se angajeze, în timp ce 17% și-ar fi dorit să aloce mai mult timp cursurilor de dezvoltare profesională sau să fie susținuți în această direcție de compania pentru care lucrează, iar 13% sunt nemulțumiți de faptul că nu au fost promovați și tot atâția și-ar fi dorit să își deschidă propriul business, dar nu au reușit”, afirmă realizatorii studiului.

*

Studiul a fost realizat în perioada 1-27 decembrie 2019, pe un eșantion de 1.120 de repondenți.

 

Lasă un comentariu