CÂND VOM PRIMI DIN PARTEA MINISTERULUI INFORMAȚII PERTINENTE ȘI TRANSPARENTE PRIVIND CONȚINUTUL ȘI OBSERVAȚIILE ADUSE PNRR?

Distribuie pe:

PARLAMENTUL ROMÂNIEI CAMERA DEPUTAȚILOR

ÎNTREBARE

Adresată: Domnului Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene

De către: Deputat Dumitrița GLIGA

Circumscripția electorală nr. 28, Mureș

Data: 29.04.2021

Obiectul întrebării: Când vom primi din partea ministerului informații pertinente și transparente privind conținutul și observațiile aduse PNRR?

Domnule ministru,

În ultima perioadă, spațiul public a fost inundat cu tot felul de informații trunchiate, speculații, explicații și proiecții mai mult sau mai puțin justificate privind Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Vă informez că am studiat cu atenție documentul promovat pe site-ul ministerului la adresa https://mfe.gov.ro/wp-content/uploads/2021/04/ffdbdf26d6fc01f009a8059cfd94b0dd.pdf, fișa de reforme și investiții pe care ați eliminat-o recent de pe site și mă întreb, la unison cu milioane de români, câte propuneri au satisfăcut criteriile de maturitate a intervenției și au descris corespunzător modul în care se asigură implementarea integrală până în anul 2026?

Având în vedere criticile recente venite de la Bruxelles și contrar insistențelor colegilor dumneavoastră de partid, că se poartă la acest moment discuții preponderent tehnice, fără caracter oficial, cu reprezentanți ai Comisiei Europene (CE), sunt convinsă că puteți atenua îngrijorările românilor, furnizând date cu caracter public menite să clarifice acuzațiile de lipsă totală de transparență generate, poate, de o comunicare insuficientă, bazată pe protejarea intereselor politice.

În acest context, vin și vă întreb, domnule ministru:

- Câte proiecte/propuneri au fost depuse la ministerul pe care îl conduceți pentru a beneficia de fondurile prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență? Câte dintre acestea au fost transmise mai departe către Comisia Europeană? Vă solicit, în acest sens, să-mi puneți la dispoziție informațiile referitoare la proiectele transmise către CE, solicitate în anexa 2 atașată acestei întrebări, astfel: număr pilon, număr componentă, titlu proiect/propunere, beneficiari, valoarea proiectului (mil.euro) și rezultatul negocierii la nivel european (respins/aprobat/dezbatere în curs). Menționez că aceste informații trebuie furnizate după modelul și conform datelor extrase din PNRR și incluse în anexa 1.

Solicit răspuns scris.

Lasă un comentariu