SE ÎNCHIDE FABRICA DE ZAHĂR DE LA LUDUȘ?

Distribuie pe:

Jurnaliștii de la profit.ro au anunțat că cel mai mare producător de zahăr din Franța și al doilea producător mondial de zahăr, respectiv Grupul Tereos, intenționează să renunțe la afacerea din România.

Gigantul industrial francez deține și fabrica Zahărul Luduș, denumită după achiziția din 2012 Tereos România, iar motivul renunțării la afacerea din România este rezultatul economic al ultimilor ani. Practic, din 2013 și până în prezent, societatea din România a funcționat cu pierderi. De exemplu, notează jurnaliștii de la profit.ro, în 2020, Tereos România a raportat pierderi de 25,6 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 158,8 milioane de lei, cu aproape 200 de angajați.

Totodată, jurnaliștii de la profit.ro, care citează informații ale agenției Reuters, au anunțat că Tereos încearcă să își vândă afacerea din România, demers foarte dificil de realizat având în vedere rezultatele slabe din perioada 2013-2020.

“Dacă nu va fi găsit niciun cumpărător pentru afacerea românească, Tereos ar putea să o oprească complet. Dacă ar putea fi găsită o modalitate de a menține afacerea cu reducerea pierderilor, Tereos ar putea lua în considerare acest lucru, dar scenariul pare puțin probabil”. (profit.ro)

Lasă un comentariu