ULTIMA ORĂ! PROIECT DE LEGE PRIVIND TESTAREA PE BANI PROPRII A ANGAJAȚILOR DIN SISTEMUL DE SĂNĂTATE NEVACCINAȚI

Distribuie pe:

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat ieri, după ședința de Guvern, că a semnat un proiect de lege care prevede că angajații din sistemul de sănătate, din IGSU și aviație care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 și nici nu au trecut prin boală vor fi obligați să se testeze din banii proprii. Proiectul de lege a fost semnat și de alți membri din Guvern, respectiv: Kelemen Hunor, Cseke Attila și Lucian Bode și a fost trimis deja în Parlament. Propunerea a venit din partea ministrului Bode, a precizat Cîțu.

În ce privește intrarea în carantină a regiunii București-Ilfov (cu cea mai înaltă rată de infectare), premierul interimar a declarat că, în acest moment, autoritățile nu intenționează să adopte o astfel de măsură, dar este luată în considerare obligativitatea prezentării certificatului verde în cazul tuturor activităților economice. “Luăm în calcul să cerem certificatul verde și când te duci la magazin, la supermarket”, a mai declarat premierul.

De menționat că, în contextul creșterii rapide a ratei de infectare în Capitală și în zona Ilfov, președintele Societății Române de Epidemiologie, dr. Doina Azoicăi, a recomandat o carantină de 14 zile, “absolut necesară, chiar dacă o astfel de decizie este dificilă”. Potrivit specialistului, “incidența a depășit de mult cota la care era absolut necesar să fie luate măsuri”.

Potrivit raportărilor de ieri, incidența la nivel național a ajuns la 8,31 la o mie de locuitori.

Cu excepția județului Covasna, toate celelalte județe din țară sunt în scenariul roșu. (I.S.)

Lasă un comentariu