DOUĂZECI DE MILIOANE DE EURO, FINANȚARE NERAMBURSABILĂ PENTRU PROIECTELE UMFST “GEORGE EMIL PALADE”

Distribuie pe:

După exact un an de la începerea negocierilor directe cu Banca Europeană de Investiții (BEI), am semnat, la Luxembourg, împreună cu vicepreședintele BEI, dl Christian Kettel Thomsen, un contract de finanțare în valoare de 20.000.000 euro, menit să asigure o parte importantă din suportul financiar pentru viitoarele proiecte majore ale Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, a căror valoare totală este de 44.500.000 euro.

În contractul semnat astăzi (8 septembrie - n.n.) sunt incluse 9 obiective de investiții în infrastructura educațională, medicală și de cercetare, inclusiv în Parcul universitar științific și tehnologic “Novum Forum” pe care îl dezvoltă UMFST.

Banca Europeană de Investiții este componenta de creditare a Uniunii Europene. Prin statutul său de cea mai mare instituție financiară multilaterală din lume, misiunea Băncii Europene de Investiții este de a ajuta la punerea în aplicare a obiectivelor politicii UE și de a contribui la dezvoltarea echilibrată a pieței interne în interesul Uniunii.

E pluribus unum!

Prof. univ. dr. LEONARD AZAMFIREI Rectorul UMFST “George Emil Plade”

Lasă un comentariu