Germania: Un acvariu cu 1.500 de pești exotici a explodat, revărsând un milion de litri de apă

Distribuie pe:

Un acvariu din Berlin, în care se aflau circa 1.500 de pești exotici, a explodat vineri dimineață, revărsând 1 milion de litri de apă și resturi pe o arteră importantă din aglomeratul cartier Mitte, au anunțat serviciile de urgență, potrivit Reuters.

Circa 100 de membri ai echipajelor de intervenție s-au prezentat rapid la locul incidentului produs într-un complex de agrement din capitala germană, care include un hotel Radisson, un muzeu, precum și acvariul.

Sea Life Berlin oferea tururi într-un ascensor cu pereții din sticlă ale acvariului Aquadom, care era, potrivit centrului de agrement, cel mai mare acvariu cilindric de sine stătător din lume, cu o înălțime de 14 metri.

Două persoane au fost rănite de fragmente din sticlă, iar poliția a evacuat hotelul din complex de teama unor avarii la structura clădirii.

“Pur și simplu haos. Întreg acvariul a explodat, iar ceea ce a rămas este complet distrus. O mulțime de pești morți, resturi”, a declarat pentru Reuters Sandra Weeser, unul dintre oaspeții hotelului.

Câini de căutare și salvare au cercetat parterul clădirii întrucât resturile împrăștiate peste tot au împiedicat accesul salvatorilor, dar nu au fost descoperite victime, a scris pe Twitter departamentul de pompieri din Berlin.

Un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri a declarat pentru Reuters că nu se cunoaște cauza exploziei acvariului AquaDom. Sea Life a anunțat pe pagina sa de internet că va rămâne închis vineri în urma incidentului. Compania nu a răspuns imediat unei solicitări pentru comentarii din partea Reuters.

Nici departamentul de pompieri și nici poliția nu au oferit detalii despre soarta peștilor, deși poliția a scris pe Twitter că “s-au produs pagube marine incredibile”.

Cele circa 350 de persoane care erau cazate la hotelul din complex au fost sfătuite să-și facă bagajele și să părăsească clădirea, a precizat purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri.

Mai multe autobuze au fost trimise la acest complex pentru a oferi adăpost oaspeților hotelului care evacuau clădirea, în contextul temperaturilor exterioare de aproximativ -7 grade Celsius înregistrate în Berlin, a precizat poliția.

Echipele de intervenție au închis circulația pe o arteră importantă din apropierea complexului, care face legătura între Alexanderplatz și Poarta Brandenburg în Berlin, din cauza volumului mare de apă care s-a revărsat din clădire.

 Acvariul a fost reamenajat în 2020, potrivit site-ului complexului DomAquaree. În timpul operațiunii de reamenajare, întreaga cantitate de apă a fost extrasă din rezervor, iar peștii au fost mutați în acvarii aflate în subsolul clădirii, unde se află și o facilitate de îngrijire a peștilor, potrivit aceluiași site. (Agerpres)

Lasă un comentariu