Ce amenzi s-au dat după protestul AUR. Ciolacu e dezgustat

Distribuie pe:

Jandarmii au aplicat mai multe sancțiuni, după protestul AUR de la Ministerul Sănătății. Iar premierul Marcel Ciolacu a afirmat că este o ipocrizie cinică să minți și să sperii oamenii doar pentru a câștiga voturi și a menționat că vaccinarea în România nu a fost și nu va fi niciodată obligatorie.

Jandarmeria București anunță, vineri, că au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9.700 de lei, după protestul de la MS.

Astfel, s-au dat 5 amenzi pentru încălcarea unor prevederi din Legea nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice și o sancțiune pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

“De asemenea, a fost întocmit un act de sesizare cu privire la săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, în conformitate cu prevederile art. 193 CP. În continuare se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare”, a transmis Jandarmeria.

Ciolacu e dezgustat

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu consideră o ipocrizie cinică să minți și să sperii oamenii doar pentru a câștiga voturi.

“Cred că este o ipocrizie cinică, aș spune dezgustătoare, să minți și să sperii oamenii doar pentru a câștiga voturi. Vaccinarea în România nu a fost și nu va fi niciodată obligatorie.

Înțeleg perfect reținerile românilor după tot ceea ce s-a întâmplat în pandemia Covid. Însă aici vorbim despre niște vaccinuri pe care le facem noi, toți, părinții noștri, bunicii noștri, de zeci de ani, în România. Sunt vaccinuri împotriva unor boli extrem de grave”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, la începutul ședinței de guvern.

El a explicat că Strategia Națională de Vaccinare este despre o informare corectă și a menționat că nimeni nu va fi vaccinat forțat.

“Strategia Națională de Vaccinare pusă în dezbatere de Ministerul Sănătății este despre informare corectă și obligația statului român ca toți românii să aibă acces echitabil la vaccin, mai ales cei aflați în grupurile vulnerabile.

Atât și nimic mai mult.

Repet, ca să se înțeleagă foarte clar, nimeni nu va fi vaccinat forțat. Îi mulțumesc domnului ministru Rafila pentru că a ieșit să explice, să detalieze tot acest program național de vaccinare și îl încurajez să iasă în continuare”, a precizat premierul Ciolacu.

Amintim că, joi, în jur de 300 de membri, parlamentari și simpatizanți ai AUR au protestat, în fața Ministerului Sănătății, față de proiectul de lege privind Strategia Națională de Vaccinare, despre care liderii formațiunii susțin că ar încerca să impună imunizarea obligatorie, lucru contrazis de ministrul Alexandru Rafila.

Protestatarii au încercat să intre cu forța în minister. O persoană care a mai participat de-a lungul anilor la alte proteste, cunoscută ca “stegarul dac”, s-a urcat pe clădirea Ministerului Sănătății și voia să intre pe geam în biroul ministrului Alexandru Rafila.

(Sursa: News.ro)

Lasă un comentariu