Colaborare interinstituțională în interesul mureșenilor, Subiecte de interes pentru comunitate și persoanele vulnerabile

Distribuie pe:

A doua sesiune de lucru cu asistenții sociali, primari, viceprimari, secretari din comune și orașe ale județului Mureș a creat posibilitatea de a aduce în atenție, pe lângă alte subiecte de interes pentru comunitate și persoanele vulnerabile, și tematica prevenirii traficului de minori. Specialiștii prezenți au avut ocazia să afle despre tipurile de exploatare, racolarea prin intermediul internetului și modalitatea de intervenție și colaborare în cazul identificării de cazuri de trafic de persoane/minori în comunitățile din care vin. Au fost vizionate filmulețe cu caracter preventiv și prezentate sfaturi și recomandări pe care să fie în măsură să le transmită ulterior persoanelor care au nevoie de ele. De asemenea, s-au oferit și materiale ajutătoare, care să le fie un sprijin în activitatea lor și, în același timp, au fost punctate câteva din măsurile ce pot fi luate individual pentru evitarea victimizării. Cu acest prilej a fost reamintit celor prezenți și numărul de telefon care poate fi apelat pentru informații și sfaturi în vederea evitării unei situatii de trafic de persoane - 0 800 800 678.

,,Ne bazăm mult pe sprijinul și colaborarea cu acești specialiști, pe faptul că sunt permanent în mijlocul populației și pot aduce un plus de informație acolo unde ea este insuficientă. Mulțumim și de această dată doamnei director general adjunct al DGASPC Mureș, Elida Maria Deak, pentru invitația la această ședință de lucru, pentru interesul pe acest subiect și posibilitatea de a face un schimb de date și informații care să ajute cetățenii din județul Mureș, dar, mai cu seamă, grupurile vulnerabile la fenomenul traficului de persoane”, a precizat comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Tg. Mureș al A.N.I.T.P. (B.L.)

Lasă un comentariu