Ministerul Educației: Diploma de absolvire a liceului va avea un cod QR

Distribuie pe:

Ministerul Educației a lansat în consultare publică pe site-ul edu.ro un proiect de Hotărâre de Guvern privind tipurile de informații și formatul actelor de studii care vor fi eliberate absolvenților și personalului didactic din sistemul național de învățământ preuniversitar.

Potrivit proiectului, începând cu anul școlar 2024 - 2025, actele de studii urmează să conțină ca element distinctiv un cod QR.

Începând cu anul școlar 2023-2024, Diploma de absolvire a liceului însoțită de foaia matricolă, parte a portofoliului educațional, și Certificatul de acordare a definitivării în învățământ urmează să conțină ca element distinctiv un cod QR.

Până la eliberarea actelor de studii se eliberează o adeverință care conferă titularului aceleași drepturi legale ca și actul de studii.

“Prin implementarea codului QR, pe documentele de recunoaștere emise de Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) se va putea accesa modulul «Verificare stadiu dosar» de pe site-ul CNRED, care are acum o nouă interfață: cnred.edu.ro.”

Propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise până la data de 4 decembrie 2023, inclusiv, pe adresa de e-mail acte.studii@edu.gov.ro.

Ana Meghieşan

Lasă un comentariu