Crăciunul e Sărbătoare Sfântă pentru creștini!

Distribuie pe:

Da, oameni buni! Crăciunul e momentul Sfânt când s-a născut Mântuitorul Iisus Hristos, care a propovăduit pacea, liniștea, iubirea între oameni, dându-le viață veșnică prin sacrificarea propriei vieți, sacrificiu pentru care Dumnezeu Tatăl l-a trimis să mântuiască omenirea, să o salveze de păcatul neiertător săvârșit de Adam și Eva.

Momentul magic al Crăciunului a anunțat nașterea Pruncului Sfânt într-un staul cu animale pentru că Fecioara Maria nu a fost primită în case la ușile cărora a bătut.

Magii au fost călăuziți de Steaua care i-a condus la locul unde s-a născut Iisus, s-au aruncat cu fața la pământ, căruia I-au adus în dar aur, smirnă și tămâie, “s-au închinat Lui, recunoscându-l ca regele așteptat să mântuiască lumea.”

Crăciunul este Sărbătoarea care îndeamnă oamenii să-i ierte pe cei ce le-au greșit, să-i ajute pe cei nevoiași, bolnavi. Lumina Sfântă să ne pătrundă în suflete, să uităm de ură, de dușmănie, care au învrăjbit lumea tot mai mult în ultimii ani, fiind dominată de războaie, de epidemii, de viruși creați în laborator cu banii miliardarilor, cu scopul, în ultimul timp recunoscut, de a se îmbogăți și mai mult, de a putea conduce lumea prin reducerea populației la cel mult 2,5 miliarde de oameni, de la 8 câți există în prezent pe Pământ, pentru a-i putea subordona cu mijloacele tehnicii electronice, digitalizarea, telefonia mobilă și internetul, care împreună cu drogurile au pus stăpânire, mai ales pe tineri.

Sărbătoarea Crăciunului este momentul adunării familiilor, a părinților, împreună cu copiii plecați în lume, de a respecta tradițiile pe care unii se străduiesc să le uităm, ca și credința în Dumnezeu.

Oameni buni, Crăciunul e Sărbătoare Sfântă ce vă luminează sufletul, vă întărește credința în Iisus Hristos, în Dumnezeu Tatăl Ceresc, care vă îndeamnă să vă rugați, să sperați într-o lume mai bună pe care numai noi, toți, uniți, o putem face, să trăim în pace și iubirea aproapelui, nu în ură și dezbinare.

Chiar dacă masa e mai săracă, fericirea, bucuriile nu se rezumă numai la mâncare, ci, în primul rând, în credință în Dumnezeu.

Crăciun fericit!

IOAN HUSAR

Lasă un comentariu